eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gigantikus feliratban üzent a magyar rendőr

Egy francia televíziós társaság készített szombaton vágóképeket az ásotthalmi határzár felett. Az ő drónjuk vette fel azt az elkeseredett feliratot, amit ismeretlenek véstek bele a földbe öles betűkkel az egyik magaslati őrbódé mellé - számolt be a delmagyar.hu.

Egy francia tévétársaságnak adott interjút szombaton az ásotthalmi határzár mellett Toroczkai László, amihez a stáb légi felvételeket is készített egy drónnal.

Ásotthalom polgármestere alig akart hinni a szemének, amikor meglátta a méteres földbe írt betűket néhány méterre a határzártól, közvetlenül egy magaslati őrbódé előtt.

Gigantikus feliratban üzent a magyar rendőr

"A felirat stílusával és szóhasználatával nem értek egyet. Máskülönben megértem azokat az elkeseredett rendőröket és katonákat, akiknek mínusz 10 fokban is tizenkét órát kell állniuk a határzárnál sokszor hetekig távol a családjuktól. Ők nem csak a határ védelmére esküdtek fel. Ez a határőrség feladata lenne, ami jelenleg nem létezik Magyarországon" – mondta Toroczkai László.

Ásotthalom polgármestere arra kérte a francia híradósokat, hogy ezt a feliratot ne használják anyagukhoz, ne így mutassák be hazánkat a franciáknak.

A delmagyar.hu információi szerint a feliratot azóta eltüntették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×