eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kettévágta az autót a leborult daru

Felborult és egy parkoló autóra dőlt egy daru péntek reggel Budapesten, a Keleti pályaudvarnál - közölte Tóth Eszter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. Az Opel sofőrjének élete egyetlen percen múlott.

A tér nyugati sarkában, a Baross tér 20 szám előtti részen, az építkezés forgalomtól elzárt területén egy darus kocsi eddig ismeretlen okból az oldalára borult, és a daru gémje - ami nem is volt teljes hosszában kinyújtva - az utcára zuhant.

A szerkezet telibe talált egy ott parkoló autót, totálkárossá törve az ezüstszínű Opelt.

A helyszínre már megérkeztek a tűzoltók, a rendőrök, a mentők.

A rendőrség tájékoztatása szerint az összetört autóban nem ült senki. Az Index úgy tudja, hogy az Opel sofőrjének élete egy hajszálon múlt: pár perccel a baleset bekövetkezte előtt szállt ki leparkolt autójából.

Elkezdődött a vizsgálat

Egyelőre vizsgálja a vállalkozó Bamco, hogy a daru műszaki okból, vagy személyi mulasztás következtében borult fel - közölte Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóságának munkatársa.

A közlemény szerint a 4-es metró Baross téri állomásának munkaterületén a daru a pajzsot emelte ki. A munkagépet a vállalkozó azóta visszaállította eredeti helyére. Jelenleg a helyszínelés és a kárfelmérés zajlik.

A DBR azt írta: a daru kezelője még időben kiugrott a fülkéből, de sokkos állapotba került és emiatt szállították kórházba. Tamási Andrea, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban elmondta, a daru kezelőjét megfigyelésre szállították kórházba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×