eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kivégzés Texasban két operaénekes meggyilkolásáért

Méreginjekcióval kivégeztek az egyesült államokbeli Texas szövetségi államban egy férfit, aki 22 évvel ezelőtt meggyilkolta a houstoni operaház két énekesét - jelentették be helyi idő szerint a helyi hatóságok.

A 42 éves fekete bőrű Derrick Jackson a 15. ember, akit a szövetségi államban idén kivégeztek.

Jackson azt állította, hogy igazságtalanul ítélték el az 1988 szeptemberében történt eset miatt, amelyben agyonverték a houstoni opreaház két énekesét. Az áldozatok - Forrest Henderson és Richard Wrotenbery - 31 évesek voltak. A gyilkosság egyikük, Henderson lakásában történt, és sokáig megoldatlan volt. Hét évvel később, 1995-ben azonban a helyszínen talált véres ujjlenyomatról kiderítették, hogy az a gyilkosé, Jacksoné. A férfi ugyanakkor már börtönben volt, mert többszörös rablásért elítélték.

Jackson elismerte a rablásokat, de tagadta a két gyilkosságot. Azt mondta, a rendőrség nagyon igyekezett a közel egy évtizedes ügyet megoldani, és az ellene indított vádemelés az erőszakos kihallgatásnak volt köszönhető.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×