eur:
389.67
usd:
361.66
bux:
68417.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Brad Pitt pénzzel támogatja a melegek házasságát

A hollywoodi sztár százezer dollárral támogatja a melegek harcát, hogy a szavazók a kaliforniai népszavazáson elutasítsák az egyneműek házasságának tilalmára vonatkozó törvényjavaslatot.

A novemberi kaliforniai népszavazás tétje, hogy elfogadják vagy elutasítják-e az úgynevezett nyolcas számú törvényjavaslatot. Ha a választópolgárok többsége az előbbire voksol, akkor a kaliforniai alkotmányt azzal a kitétellel fogják módosítani, hogy az állam csak egy nő és egy férfi közti házasságot ismer el és tart érvényesnek.

"Mindenkinek joga van úgy élni az életét, ahogy akarja" - nyilatkozta Brad Pitt, aki 100 ezer dollárt, vagyis 17 millió forintot adományozott a törvényjavaslat elleni harchoz.

A sztárszínész hozzátette: "Amerikában nincs helye a diszkriminációnak, ezért az egyenlőségre, vagyis a törvényjavaslat ellen szavazok."

Pitt meglepődött azon, hogy színészkollégái és más hírességek nem adományoztak több pénzt a törvényjavaslat elleni küzdelemhez.

Brad Pitt a hét elején már bebizonyította, hogy nem szűkmarkú, ugyanis feleségével, Angelina Jolie-val együtt 2 millió dollárt (340 millió forintot) ajándékozott egy etiópiai AIDS-központ létrehozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×