eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Miért tartunk vonzónak egy másik embert?

A férfiak a szimmetrikus arcot keresik és sokkal többre értékelik a szemfestéket, mint a rúzst, a nők viszont a menstruációs ciklusuk is befolyásolja a párválasztásban. Egy alapigazságot azonban ismét kimondtak a kutatók: az ellentétek vonzzák egymás. Az Independent című brit lap az elmúlt évek párválasztásról szóló kutatási eredményeit foglalta össze.

Mi lehet vonzó egy nőben? Például az arca. Számos kutatás bizonyította már, hogy a szimmetrikus arc a legvonzóbb a férfiak számára, ez ugyanis egészséget, és a genetikai állomány épségét mutatja. A férfiak a szimmetrikus arcú hölgyeket sokkal nőiesebbnek találják azoknál, akiknek eltérés van a jobb és a bal arcuk között.

A férfiak a nőies külsőt tudat alatt összefüggésbe hozzák az ösztrogénszinttel - állítják a kutatók, miközben arra is rámutatnak: a legtöbb emberben az sem tudatosul, hogy a szimmetrikus arcú nőkhöz jobban vonzódnak. Nem is csoda, ha nehéz szavakba önteni, pontosan milyen az ideálunk, hiszen ez általában senkiben sem fogalmazódik meg konkrétan.

Kell-e smink? Amióta általánosan elterjedt, hogy a nők sminkelik magukat, a külső megjelenésből kevésbé lehet következtetni a megfelelő hormonszintre vagy genetikai állományra, bár kérdésre válaszolva mind a nők, mind a férfiak azt állítják, hogy megnyerőbb az a nő, aki sminkeli magát. A férfiak általában a szemfestéket kedvelik, míg a rúzst nem tartják fontosnak. A férfiak egyébként szebbnek találják azokat a nőket, akiknek a szeme vagy az ajka jobban elüt a bőrétől, azaz nagyobb a kontraszt.

A hang is gyakran befolyásolja a párválasztást. Az erősebbik nem képviselői általában a magasabb hangú nőket találják vonzónak.

Hogy milyen alakja van egy vonzó nőnek? Erről már hosszasan vitatkoznának a férfiak, hiszen ezen a téren igen eltérőek az ízlések. Abban azonban a többség egyetért, hogy a mellek terén a nagyobb a vonzóbb. Ezen a téren azonban szintén csalnak a nők. Mint ahogy illatukat parfüm mögé, arcukat pedig smink mögé rejtik, úgy a mellforma sem állapítható meg ruhában, köszönhetően a melltartóknak.

És hogy mi a vonzó a férfiakban? A legtöbb férfi egyetért vele, a nők nagy része azonban tagadja, hogy a hormonoknak szerepük van a párválasztásban. A férfiak megítélésében talán a legfontosabb az arc.

A kutatók azonban egy érdekes felfedezésre jutottak: a nők a menstruációs ciklusuk különböző időpontjaiban eltérően ítélik meg a férfiakat. Abban az időszakban, amikor termékennyé válnak, sokkal fontosabb számukra a férfias megjelenés, az izmos test, de még az öltözködés is.

Éljen a különbözőség! A szlogen általában igaz a párválasztásra, hiszen mind a férfiak, mind a nők olyan partnert keresnek, akik eltérőek tőlük, ezzel akarják biztosítani utódaik génjeinek változatosságát. Az ellentétek vonzzák egymás tehát igaz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×