eur:
389.59
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megdöbbentően enyhe büntetést kapott a rövidlátó gázoló

Mindössze 50 fontos pénzbüntetést kell fizetnie annak a brit fiatalembernek, aki autójával elgázolt egy idős gyalogost. A rövidlátó férfiról kiderült, hogy már régen lejárt kontaktlencsét viselt vezetéskor.

15 ezer forintnak megfelelő fontot kell fizetnie annak a brit fiatalembernek, aki tavaly októberben elütött egy idős asszonyt az angliai Barnsley városában.

A rendőrségnek azt mondta, hogy túl későn látta meg a 61 éves nagymamát, aki belehalt súlyos koponya- és medencesérüléseibe.

Jamie Wood nem volt alkohol vagy kábítószer hatása alatt, ám a bírósági tárgyaláson kiderült, hogy rövidlátó, és a baleset idején már lejárt kontaktlencsét viselt.

A 21 éves diák hónapokkal a baleset előtt kapta meg utoljára kontaktlencséit, ám később már nem járt vizsgálatra, így nem kapott újabbakat. A tesztek bebizonyították, hogy a néhány hónap alatt romlott a látása.

A 21 éves gázoló a 15 ezer forintos pénzbüntetés mellett 4 büntetőpontot is kapott.

Az elgázolt nő családja felháborodott az enyhe büntetésen. A férj elmondta: azt várta volna a bíróságtól, hogy legalább elveszi a fiú jogosítványát, újabb vizsgára kényszeríti, és komolyabb pénzbüntetést ró ki rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×