eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Halálos drogkombináció: elaludt és megfulladt a saját kádjában

Egy legális partidrogokkal kereskedő fiatal brit nő saját fürdőkádjában halt meg gyógyszertúladagolás következtében az angliai Leedsben.

Sarah O'Dowd valószínűleg elaludt kádjában és megfulladt, miután a partidrognak is nevezett GBL-t és ketamint vett be egyszerre.

Férje talált rá a holttestre, miután felkelt a csap csepegésére. Kihúzta feleségét a kádból, megpróbálta újraéleszteni, de a nő már halott volt.

A GBL, vagyis a gamma-butirolakton egy olyan oldószer, amit a műanyagipar használ. Az anyag a kábítószerezők körében is jól ismert, mivel ez egy népszerű partidrog: nyugtató hatású, és segít a gátlások levetkőzésében, ráadásul legálisan kapható az interneten.

A 24 éves frissen diplomázott nő is a GBL-ből próbált megélni: előállította és a világhálón árulta a legális drogot.

A nő állítólag a halála előtti estén azért vett be a drogból, hogy jobban aludjon, mivel egy korábbi betegsége miatt fájdalmai voltak. A tragédia nagy valószínűség szerint azért történt meg, mert a szert ketaminnal, a gyakori bulizók között népszerű nyugtatóval keverte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×