eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Részeg duhajkodók verték szét a londoni metrót

Botrányba fulladt a londoni alkoholbúcsúztató: részeg fiatalok törtek-zúztak a brit főváros metróin, pedig eredetileg csak egy jót akartak bulizni az utolsó olyan estén, amikor még ihattak alkoholt a tömegközlekedési eszközökön.

Hat lezárt metróállomás, több megrongált metrószerelvény és sérült, tizenhét letartóztatott: ez a mérlege a szombat esti alkoholbúcsúztatónak. A parti - amit a Facebook nevű online közösségi oldalon szerveztek - hamar káoszba torkollott, amikor a részeg tivornyázók beszorultak az állomásokra.

Bár a bulit eredetileg egyetlen metrómegállóba, a Liverpool Street Stationre szervezték, az eseménynek hamar híre ment, és a fiatalok más állomásokon is gyülekezni kezdtek. Minél több alkohol fogyott, annál nehezebb volt fékezni őket.

A duhajkodók elkalapáltak négy metróvezetőt és három másik tömegközlekedési dolgozót, megrongáltak egy rendőrautót és megsebesítettek egy járőrt. A hatóságok 17 fiatalt állítottak elő testi sértés, rendzavarás, hivatalos személy és a közrend elleni vétségek miatt.

"A hangulat kezdetben vidám volt, de anarchikus. Az embereken vicces sapkák, jelmezek voltak, jól érezték magukat, de csont részegeknek tűntek" - mondta a fotósként dolgozó Desmond Fitzgerald.

"A metróban nagyobb tömeg volt, mint a csúcsidőszakban, és minden állomáson egyre több és több részeg akart felszállni. Aztán néhányan összeverekedtek, ám mivel úgy álltunk, mint a heringek, hamarosan már az egész kocsiban folyt a bunyó" - tette hozzá a férfi.

Ettől kezdve a tivornyázókat már nem lehetett megállítani: törtek-zúztak, letépték a kocsikban kihelyezett reklámokat és térképeket, összehányták az üléseket.

Vasárnaptól a londoni tömegközlekedési eszközökön tilos alkoholtartalmú italokat fogyasztani, illetve ilyeneket nyitva szállítani - erről röviddel azután hozott határozatot az új főpolgármester, Boris Johnson, hogy a hónap elején elfoglalta hivatalát.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×