eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Ismét célkeresztben az eltűnt kislány szülei

A portugál ügyészség vizsgálja, hogy nem voltak-e felelőtlenek Madeleine McCann szülei kislányuk eltűnésének éjszakáján, amikor magukra hagyták gyermekeiket az apartman szobájában. A szülők azt mondják: ésszerűen viselkedtek.

Noha a portugál hatóságok mindeddig kevés hivatalos információt hoztak nyilvánosságra az esettel összefüggésben, egy döntésből kiderül, hogy az ügyben indított nyomozás során a gyilkosság, a gyermek magára hagyása, a holttest elrejtése és az emberrablás gyanúját vizsgálják.

Eszerint a portugál nyomozók azt is górcső alá veszik, hogy a tavaly szeptember óta hivatalosan is gyanúsított McCann-szülők felelőtlenül viselkedtek-e, amikor tavaly a május 3-i éjszakán magára hagyták a gyermekeiket. Ha ez bebizonyosodna, akár tízéves börtönbüntetést is kaphatnának.

Az Anglia Leicestershire grófságában élő, orvosként dolgozó Gerry és Kate McCann elutasította ezt a feltételezést, arra hivatkozva, hogy az étteremben vacsorázva mindössze 50 méterre voltak a szobájuktól, amikor Madeleine eltűnt.

A bírósági határozatból az is kiderül, hogy az ügyészség szeretne hozzáférni a szülők és a velük nyaraló barátaik mobiltelefonjainak tartalmához. A nyomozók különösen arra a 18 üzenetre kíváncsiak, amelyeket állítólag egy ismeretlen számról küldtek Garry McCann készülékére május 2. és 4. között.

A család szóvivője azt közölte, hogy a családfőnek nincs tudomása ezekről az sms-ekről, és mindössze néhányszor használta a telefonját a Madeleine eltűnése előtti napokban.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×