eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Huszonnyolc év után véletlenül találkoztak a kórházban elcserélt ikrek

Huszonnyolc év után, véletlenül találkoztak először azok a spanyol ikrek, akik közül az egyiket még születésekor, a kórházban elcseréltek egy másik csecsemővel.

A két spanyol nő Gran Canaria egyik kórházában született, ám az egyiküket nem a saját családjának, hanem egy másik kislány szüleinek adták oda. Ezzel egy időben e másik család gyermekét odaadták az ikerlányok szüleinek, így a három kislányból kettő idegen családnál nevelkedett fel.

A ma 35 éves ikrek - akiknek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra - még 2001-ben, szülőhelyükön, teljesen véletlenül találkoztak össze az egyikük barátnőjének köszönhetően.

A barátnő - mint az elcserélt lány ügyvédje, Sebastián Socorro a Cadena Ser spanyol kereskedelmi rádiónak elmondta - egy bevásárlóközpont egyik üzletében dolgozott, ahová betért vásárolni a számára ismeretlen, ám kedves ismerősére megszólalásig hasonlító másik iker.

Az előadónő, mivel azt hitte, barátnőjét látja, odament hozzá, hogy puszit adjon neki, a vevő azonban elhárította a közeledését. Az eladónő azonnal felhívta barátnőjét, aki megerősítette, hogy nem járt az áruházban. Néhány nap múlva a másik ikerlány ismét felkereste az üzletet - akkor szervezték meg a két nővér első találkozását.

Az ügyvéd - aki szerint a két nő hasonlósága lenyűgöző - most 3 millió eurós kártérítést követel védencének az őt ért "erkölcsi kár" és az adminisztratív hibák miatt, amelyek károsan befolyásolták kliense "személyes és családi fejlődését".

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×