eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Bizarr családi örökség: múmia a kandallón

El kell temetni azt a mumifikálódott csecsemő holttestet, amely generációról generációra öröklődött egy New Hampshire-i családban - így döntött az illetékes bíróság. Az indok: DNS-vizsgálatokkal nem tudták igazolni a rokonságot.

A mumifikálódott holttestet, amelyet a rokonok csak "John babának" neveztek maguk között, generációk óta őrizgette Charles Peavey családja. A családi hagyomány szerint a múmia az egyik nagy-nagybácsi újszülött gyermekének maradványa.

A családot elkeserítette Richard Hampe bíró döntése, de nem nyújtanak be fellebbezést az ítélet ellen. "Mosom kezeimet" - kommentálta a döntést Charles Peavey, aki az irodájában őrizte a múmiát, amíg a rendőrség tavaly el nem kobozta "John babát".

Peavey-ék és a barátaik családtagként kezelték "John babát": a nagy ünnepek előtt képeslapot írtak neki, és egy szárított halat is kapott "háziállatnak".

A hatóságok Peavey egyik unokahúgától értesültek a múmiáról, aki egyszer valakinek elmesélte, hogy a nagybátyja egy halott csecsemőt tart a házában.

A hivatalos vizsgálatok megállapították, hogy a baba természetes okokból halt meg, nem sokkal a születése után. Megerősítették azt is, hogy a múmia több évtizedes, de sem a pontos korát, sem pedig azt nem tudták megállapítani, tényleg a családhoz tartozik-e, Peavey ugyanis nem járult hozzá a DNS-vizsgálathoz.

"A múmia családi örökség. Azt terveztem, hogy ha meghalok, a család egy másik tagja örökli majd, hogy megőrizzük a történelmet a jövő nemzedékek számára" - írta bírósági beadványában Charles Peavey.

Az ügyész azonban úgy ítélte meg, hogy a múmiát a család nem őrzi kellő kegyelettel. Bizonyítékként a bíróság előtt Peavey MySpace-en található internetes oldalára hivatkozott, amelyen a férfi ízléstelen vicceket engedett meg magának "John baba" rovására.

Hiába védekezett a férfi azzal, hogy az oldalt az egyik unokaöccse tette fel viccből, és ő már kérte az eltávolítását, a bírót ez nem hatotta meg, és úgy döntött: "John babát" végre tisztességesen el kell temetni.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×