eur:
390.87
usd:
365.59
bux:
68385.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A pénz a kutyát sem boldogítja

A bíróságon kell megharcolnia az örökségért Trouble-nak, a máltai selyemkutyának, amelyre 12 millió dollárt hagyott a gazdája. Az ebet a házvezetőnő pereli be, akit többször is megharapott.

A nyolcéves kutya Leona Hemsley állandó társa volt, és ezt a milliárdos gazdi meg is hálálta: augusztusi halála után 12 milliót hagyott Trouble-ra.

A pénz azonban még a kutyákat sem boldogítja; szegény Trouble-nak nem csupán ügyvédre, de új gazdira is szüksége lehet. Az asszony ugyan a végrendeletében a fivérére bízta a kutyust, Alvin Rosenthal azonban közölte: neki ugyan nem kell Trouble.

Most pedig még a per miatt is "főhet a feje". Gazdájának egykori házvezetőnője már másodszor próbálkozik, hogy kártérítést csikarjon ki a kutyaharapások miatt. Zamfira Sfara azt állítja, még mindig fájdalmat okoznak neki, s változatlanul hordja is a merevítőt a jobb karján.

Az asszonynak az ügyvédje javasolta, hogy kezdjék újra a pert - ezúttal a Trouble örökségét kezelő cég ellen. "Annak a kutyának egy csomó pénze van, amit el kell szedni tőle" - jelentette ki Sfara fia.

A házvezetőnő 2004-ben, három hónapig dolgozott Helmsley manhattani otthonában, ahol Trouble állítólag több tucatszor megharapta. Szerinte a kutya valóságos vadállat, rendszeresen megmarta a testőröket, az ápolónőt és egy szállodai vendéget is.

A máltai selyemkutya pici, játékos, ugyanakkor rendkívül elegáns jószág, amely nem csupán szépsége, de értelme és érzékenysége miatt is népszerű öleb, amelyet eredetileg egér- és patkányfogásra használtak. Marmagassága 20-25 centi, a súlya 2-4 kiló.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald'stól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×