eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Õrizet és bírság egy ölelés miatt

Megbüntették azt a három kínai rendőrt, aki letartóztatott és megbírságolt két fiatalt. A fiú és a lány bűne annyi volt, hogy a nyílt utcán ölelték meg egymást.

A fiatal pár Dzsinsi város folyójának partján sétálgatott a kínai "Valentin-napon", majd amikor megálltak, hogy megöleljék egymást, három rendőr vetette rájuk magát.

"Amint megöleltük egymást, odajött három rendőr, és elválasztott minket, hogy kikérdezhessen. Bevittek a rendőrőrsre, és addig nem engedtek el, amíg nem fizettünk nekik 5 ezer jüant (körülbelül 250 ezer forintot)" - mondta a lány.

A fiú és a lány nem értette, miért pont őket szúrták ki maguknak az egyenruhások, hiszen a folyóparton több másik pár is sétálgatott.

A lány megírta az esetet az interneten, és miután nyilvánosságot kapott, miként húzták le őket ilyen nagy összeggel, a rendőrök felettesei is vizsgálódni kezdtek.

A bírságolókat végül megbüntették, és visszafizettették velük a pénzt is, a vétkesek pedig bocsánatot kértek a tettükért.

Kínában nem nézik jó szemmel, ha az emberek a nyilvánosság előtt mutatják ki érzelmeiket. Tavaly több önkéntest vittek be az őrszobára, akik egy sétálóutcában megöleltek bárkit, aki igényt tartott rá.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×