eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Nem tetszett a regény, megverték az írót

Bár Quasimodo nem egy szép ember, és sokakat irritált, mégsem verték meg a karakter megalkotása miatt Victor Hugo-t. De változnak az idők. Nemrég Franciaországban azért vertek meg egy írót a szomszédjai, mert nem tetszettek nekik a regényének karakterei.

Pierre Jourde édesapja faluja, Lussaud történetéből írt regényt, pontosabban néhány falusi ember sztorijából. A neveket ugyan megváltoztatta - azt gondolta, hogy ez elegendő lesz -, és megírta két házasságtörő szerelmének történetét.

Mindez még a hatvanas években történet. A férfi és a nő végül visszatért saját házastársához, gyermekeik között azonban szintén románc szövődött, ők össze is házasodtak.

Sajnos a falu szereplői a névváltoztatás ellenére magukra ismertek, és úgy vélték, elárulták őket azzal, hogy regényt írtak a történetükből.

Az író próbált levélben bocsánatot kérni az érintettektől, és elmagyarázni nekik, hogy büszke mindarra, amelyet apja falujában tanult, és amit a helynek köszönhet, úgy tűnik azonban, hogy próbálkozása nem ért célt.

Amikor nyáron családjával ellátogatott az apjához, már a falu határában egy olyan kifüggesztett üzenetet látott, amely a hálával volt kapcsolatos. Amikor pedig megérkeztek a házukhoz, a szomszédok azonnal szidni kezdték, gyermekeit pedig piszkos arabnak minősítették, mivel a férfi felesége arab.

Végül rá is támadtak az íróra, ezért ő visszaszállt az autóba. Egy férfi azonban beverte a kocsi ablakát, és Pierre Jourde 15 hónapos gyermekére rontott - a kicsinek szerencsére nem esett komoly baja.

A támadók később felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kaptak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×