eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Mesterházy Attila visszalép

Visszalép az országgyűlési képviselő-jelöltségtől az MSZP-s Mesterházy Attila a függetlenként induló Kész Zoltán javára a Veszprém megyei 1-es választókerületben.

Ezt csütörtök este jelentette be a szocialista politikus Veszprémben, Kész Zoltán, a körzet jelenlegi parlamenti képviselője és a Viszlát Kétharmad Mozgalom közös rendezvényén.

Mesterházy Attila azt mondta: megítélése szerint egy független képviselő esetleg több párt támogatását is maga mögé tudja állítani, mint egy "vérbeli pártpolitikus".

Hozzátette, hogy ebben a körzetben jelen helyzetben Kész Zoltán nagyobb esélyekkel indulhat nála. Felajánlotta saját és pártja támogatását a kampányban a független jelöltnek.

Közölte, az MSZP és a Demokratikus Koalíció korábban abban állapodott meg, hogy a Veszprém megyei 1-es választókerület az MSZP körzete lesz, így Mesterházy Attila szerint itt a Demokratikus Koalíciónak sincs jelöltje az országgyűlési választásokra.

Kész Zoltán úgy fogalmazott: örömmel vette a támogatást, és a továbbiakban is nyitott arra, hogy az ellenzéki pártok "beálljanak a sorba".

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×