eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
metallic school bell on white rough wall with space for text in concept of education, back to school and study time. 3d render
Nyitókép: AntonioSolano/Getty Images

Lapértesülés: vérlázító büntetést alkalmazott egy nyírmeggyesi tanár a diákjain

A szülők azt állítják, hogy jelezték az iskola vezetésének a történteket, de a pedagógus ugyanúgy tanít az intézményben.

Egy nyírmeggyesi iskola egyik tanára olyan büntetési módszert használt az ATV beszámolója szerint, amely során alsóneműre vetkőztette diákjait. Volt olyan, hogy a gyerekeknek azért kellett alsónadrágban, bugyiban kiállniuk az osztály elé, mert futkároztak az aulában – hangzik el. A tanítónak a futkározással volt baja, így büntetett, a gyerekek pedig sokáig el sem merték mesélni, hogy mi történt velük.

Szüleik csupán nyáron tudták meg, hogy mi történt az iskolában. Egymás között beszélgettek, ezt több gyerek meghallotta, ekkor mesélték el, hogy mi történt velük. Az egyik kislány anyukája arról számolt be, hogy gyermekén csupán a bugyi maradhatott. „Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént” – fogalmazott a csatornának. A gyerek azóta egy másik iskolába jár. A nő azt mondta, azért vette ki gyermekét az intézményből, mert a tanár azóta is ott tanít, így azt nem tartotta biztonságosnak.

A szülők feljelentést tettek, többen is voltak a kapitányságon, ahol kihallgatták őket. Abban bíznak, hogy ezeket a gyerekeket többet nem fogja tanítani ez a tanító.

Az ATV kereste az iskola vezetőjét, aki nem kívánt nyilatkozni. A tankerület vezetőjét is keresték, de ő egy megbeszélésen volt, ezért nem ért rá az üggyel foglalkozni.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×