eur:
387.44
usd:
357.64
bux:
67948.48
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor reagált a Robert Fico ellen elkövetett merényletre

A magyar kormányfő a közösségi oldalán posztolt.

„Mélyen megdöbbentett a barátom, Robert Fico miniszterelnök elleni szörnyű támadás. Imádkozunk egészségéért és mielőbbi gyógyulásáért! Isten éltesse őt és hazáját” – olvasható Orbán Viktor Facebook-oldalán.

Ahogy arról beszámoltunk, több lövés érte a Robert Ficót a szlovák kormány handlovai kihelyezett ülését követően egy köztéren. A Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

Később Szijjártó Péter is megszólalt, sokkolónak és megdöbbentőnek nevezve a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ért merényletet

Szijjártó Péter a közösségi oldalán úgy fogalmazott, „ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?!” „Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, s imádkozunk is érte” – írta a miniszter.

Kiemelte, nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában.

Címlapról ajánljuk
Egyre többet tudunk - Robert Fico merénylője megértéssel írt tömeggyilkosokról

Tudósítónktól
Egyre többet tudunk - Robert Fico merénylője megértéssel írt tömeggyilkosokról

A Robert Fico szlovák miniszterelnökre egy héttel ezelőtt öt lövést leadó Juraj Cintula amatőr íróként volt ismert. A 71 éves nyugdíjas férfi eddigi irodalmi munkásságáért egyre többen érdeklődnek, hogy megértsék tette elkövetésének indítékát. Mint kiderült, több könyvében is megértéssel írt tömeggyilkosokról.

Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához ennél több orosz kell

Bő egymillióan még mindig maradtak Harkivban ukrán lakosok, de a város elfoglalása Moszkva számára szimbolikus jelentőségű volna - vélekedett az InfoRádióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, az MTA doktora. Elmondta, van-e most elég orosz katona ehhez, illetve milyen feltételei vannak még az orosz sikernek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×