eur:
389.45
usd:
359.42
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor reagált a Robert Fico ellen elkövetett merényletre

A magyar kormányfő a közösségi oldalán posztolt.

„Mélyen megdöbbentett a barátom, Robert Fico miniszterelnök elleni szörnyű támadás. Imádkozunk egészségéért és mielőbbi gyógyulásáért! Isten éltesse őt és hazáját” – olvasható Orbán Viktor Facebook-oldalán.

Ahogy arról beszámoltunk, több lövés érte a Robert Ficót a szlovák kormány handlovai kihelyezett ülését követően egy köztéren. A Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

Később Szijjártó Péter is megszólalt, sokkolónak és megdöbbentőnek nevezve a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ért merényletet

Szijjártó Péter a közösségi oldalán úgy fogalmazott, „ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?!” „Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, s imádkozunk is érte” – írta a miniszter.

Kiemelte, nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában.

Címlapról ajánljuk
Választás 2024 – a köztévében vitáznak az EP-listavezetők
Cikkünk frissül

Választás 2024 – a köztévében vitáznak az EP-listavezetők

A közmédia csütörtökön, 20 órától élő televíziós vitát rendezett az európai parlamenti listavezetők számára. A tizenegy résztvevő fejenként egy-egy percet kapott a bemutatkozásra és az elköszönésre, a köztes időben pedig három témában – az EU vélelme és biztonsága; migráció/menekültügy; mezőgazdaság és/vagy demokrácia-jogállam – fejtheti ki a véleményét két percben. A megszólalási sorrend megegyezik a szavazólapokon szereplő sorrenddel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×