INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

robert fico

2020.02.06. 15:53

Akár patthelyzet is kialakulhat a szlovák választások után

A Robert Fico vezette Smer, a jelenlegi kormánykoalíció vezető pártja esélyes megnyerni Szlovákiában a február végére kitűzött parlamenti választást - derül ki a Focus közvélemény-kutató intézet felméréséből. Jelen állás szerint azonban az is előfordulhat, hogy politikai patthelyzet alakul ki a választások után az országban.
2020.01.08. 14:12

A cseh katonák egyelőre Irakban maradnak

Annak ellenére, hogy néhány hadsereg kivonja csapatait az iraki missziókból a helyi parlament kérésére, a cseh katonák ott maradnak, és a NATO vezetésével összehangolják tevékenységüket. Jelenleg 42 cseh katona, rendőr és vegyész teljesít szolgálatot az országban. A NATO-kontingens kötelékében kiképzői feladatokat ellátó 7 szlovák katona viszont már nincs Irakban. Az egység tagjait Kuvaitba szállították.
2019.12.13. 21:38

Robert Fico panasszal élt az ellene indított büntetőeljárás ellen

Robert Fico volt szlovák miniszterelnök, a koalíciós Smer párt elnöke panaszt nyújtott be az ellene indított büntetőeljárás ellen, amelyben szélsőségességgel összefüggő bűncselekmények, valamint bűncselekmények helyeslésével gyanúsítja őt a rendőrség.
2019.12.11. 09:53

Tényleg nem ússza meg a büntetőeljárást Robert Fico

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségnek szavazott bizalmat a pozsonyi parlament védelmi bizottsága Robert Fico korábbi miniszterelnök, a Smer kormánypárt vezetőjének ügyében indított büntetőeljárásban. A Smer képviselői kiálltak a vezetőjük mellett, aki ellen extrémizmus ügyében indult eljárás.
2019.01.08. 14:32

Távozni készül a politikából Robert Fico

Szlovákia tavaly lemondott miniszterelnöke megméreti magát az egyik megüresedő alkotmánybírói posztra. A Smer szerint Robert Fico eddigi tapasztalata alkalmassá teszi őt, az ellenzék ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a volt kormányfő, egy politikai elemző szerint számos alkotmányellenes törvény beterjesztőjének jelölését.  
2018.11.12. 14:37

Szlovák helyhatósági: minden párt győzelemről beszél

A szlovákiai helyhatósági választások után gyakorlatilag minden párt győztesnek kiáltotta ki magát, noha az eredményekből kitűnik, hogy a függetlenek taroltak. Robert Fico volt kormányfő szerint az ellenzék olyan, mint egy buborék, az ellenzéki oldal pedig a parlamenti választásokat tartja fontosnak.  
2018.07.03. 19:04

Fico: Soros gyerekei szervezik a tüntetéseket

Levetette az álarcát a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés azzal, hogy beszállt a választási küzdelembe - jelentette ki Robert Fico, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány - Szociáldemokrácia elnöke, korábbi kormányfő, aki a belpolitikai válság idején tömegtüntetéseket tartó szervezet vezetőit "Soros gyerekeinek" nevezte.
2018.06.07. 17:01

Ingyen ebédet ígér Fico

Ingyen ebéd az általános iskolás gyerekeknek, kétszeresére növelt karácsonyi nyugdíjpótlék, béremelés az államigazgatásban és térített kezelések a gyógyfürdőkben – újabb jóléti intézkedéseket jelentett be a legnagyobb szlovák kormányzópárt, a Smer elnöke, Robert Fico. Csehországban már egy ideje ingyenes az étkeztetés a gyerekeknek, ennek köszönhetően nagyobb számban íratták óvodába, iskolába gyerekeiket a szociálisan rászoruló szülők.
2018.05.15. 16:10

Andrej Kiska jövőre nem indul az államfői székért

Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök bejelentette, nem kíván újra államfő lenni. Döntését családi okokra hivatkozva hozta meg. Kiska elismerte, hogy néhány döntésével egyesekben negatív érzelmeket hagy maga után, de úgy fogalmazott, hogy a családdal eltöltött időt semmi sem tudja pótolni, még az elnöki tisztség sem, ezért nem indul a jövőre esedékes elnökválasztáson.
2018.04.27. 19:51

Robert Fico nem akar megszabadulni a hatalomtól

Magasabb szintű felelősségre vágyik a törvényhozásban Robert Fico szlovák exkormányfő, a kormánykoalíciós Smer elnöke – jelentette ki pártja közgyűlését követően. Fico jelenleg képviselőként foglal helyet a szlovák parlamentben. Úgy véli, Peter Pellegrini miniszterelnökkel nagy potenciállal bíró párost alkotnak.
2018.03.23. 13:44

Hiába az új szlovák kormány, több városban folytatódnak a tüntetések

A szlovák parlamentben délelőtt elkezdődött az új kormányprogram jóváhagyási folyamata, mely a kormány iránti bizalmi szavazásban csúcsosodik ki. Előtte még letették a képviselői esküt a mandátumukat újonnan érvényesítő képviselők, majd Peter Pellegrini miniszterelnök előterjesztette kormánya programját. A pozsonyi tüntetések szervezői közben jelezték, pénteken már nem szólítják utcára az embereket, de más városokban lesznek demonstrációk.
2018.03.19. 10:03

Kormányalakítás a tüntetések árnyékában

Peter Pellegrinit, Szlovákia leendő új miniszterelnökét csütörtökön bízta meg Andrej Kiska köztársasági elnök a kormányalakítással. Pellegrini azt ígérte, napokon belül feláll az új szlovák kormány, amelyről az ellenzék és az utcára vonuló tízezrek azt állítják, semmiben sem lesz új, mert a háttérből továbbra is Fico irányítja majd a szálakat.
2018.03.16. 20:38

Megkezdődtek a találgatások a jövőbeli szlovák minisztereket illetően

Andrej Kiska köztársasági elnök tegnap megbízta a kormányalakítással Peter Pellegrinit, miután elfogadta Robert Fico kormányfő lemondását. Az új szlovák kormánynak 30 napja van arra, hogy programjának bizalmat szavazzon a parlament, legalább 76 képviselőnek kell támogatnia. Egyelőre kérdéses, hogy kik töltik be a megüresedett tárcavezetői posztokat.
2018.03.15. 19:30

Robert Fico: nem megyek sehova

Peter Pellegrini lesz Szlovákia új kormányfője, miután Andrej Kiska köztársasági elnök ma elfogadta Robert Fico miniszterelnök lemondását, és megbízta az eddigi kormányalelnököt az új kormány felállításával. Az új kabinet mögött 79 parlamenti képviselő sorakozott fel. Fico nem tűnik el a politikai színtérről, a Smer elnökeként továbbra is aktív politikai szerepvállalásra készül.
2018.03.15. 16:03

Lemondott Robert Fico

Benyújtotta lemondását Robert Fico távozó szlovák miniszterelnök Andrej Kiska államfőnek, aki Peter Pellegrini eddigi miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormányalakítással.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018