INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

robert fico

2023.01.21. 10:09

Az alkotmány módosításáról szavaz Szlovákia

A referendum során arról nyilváníthatnak véleményt a választók, akarják-e, hogy az alaptörvény úgy módosuljon, hogy a jövőben a parlament megbízatási időszaka népszavazással vagy a törvényhozás határozata által is lerövidíthető legyen.
2022.08.10. 13:40

Robert Fico: Ukrajna beváltotta a korábbi fenyegetőzéseit

„Nem Oroszország, hanem Ukrajna állította le a kőolajszállítást Szlovákiába a Barátság kőolajvezeték déli ágán” – hangsúlyozta a közösségi médiában Robert Fico volt szlovák miniszterelnök, az ellenzéki Smer elnöke. Szerinte Ukrajna ezzel beváltotta korábbi fenyegetőzéseit, hogy tranzitországként leállíthatja az Európába tartó nyersanyagszállítást.
2022.07.28. 19:00

Ukrajna feketelistájára került Robert Fico

A dezinformációt terjesztők listájára sorolta az ukrán kormány dezinformációellenes hivatala a korábbi szlovák kormányfőt, mert az ukrán és a szlovák kormányétól eltérő véleményt fogalmazott meg az ukrajnai háborúról. Mindemellett kifogásolják, hogy Fico azt állítja, a nyugati országoknak haladéktalanul fel kellene oldaniuk a Moszkvával szemben bevezetett szankciókat.
2022.07.07. 15:21

Szakadás - Személyi ellentétek okozhatják a szlovák kormány vesztét

Úgy tűnik, idén elmarad a politikai uborkaszezon északi szomszédunknál. A négyes koalíció második legerősebb pártja, a Szabadság és Szolidaritás szerdán felmondta a koalíciós szerződést. Eduard Heger miniszterelnöktől pedig olyan új megállapodás kidolgozását várja, amely tükrözi a politikai realitásokat, és amelyből az következik, hogy Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO mozgalom vezetője nem lesz a kormány tagja. Ha erre augusztus végéig nem kerül sor, a liberális párt miniszterei távoznak a kormányból.
2022.05.13. 14:53

Szabadlábra helyezték a volt szlovák belügyminisztert

Indokolatlannak minősítette a vizsgálati fogságot, és szabadlábra helyezte Robert Kalinák volt szlovák belügyminisztert a szlovák legfelsőbb bíróság szenátusa - jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség.
2022.05.05. 13:24

Megmenekült a bilincstől Robert Fico, két képviselőt kizártak a szavazás miatt az egyik frakcióból

Két képviselői szavazat hiányzott ahhoz, hogy Robert Ficót, Szlovákia korábbi háromszoros miniszterelnökét, jelenlegi ellenzéki képviselőt kiadja a szlovák parlament a rendőrségnek, s ezáltal előzetes letartóztatásba kerüljön. A Smer párt elnökét egyebek mellett bűnszervezet létrehozásával gyanúsítják. A parlament szerda este azonban úgy döntött, nem szűkíti a mentelmi jogát, így továbbra is szabadlábon védekezhet.
2022.05.04. 19:35

Heves viták után döntött a parlament Robert Fico ügyében

Nem hagyta jóvá a pozsonyi parlament szerdán a szlovák főügyészség azon kérelmét, amely Robert Fico volt szlovák kormányfő, a törvényhozás jelenleg legerősebb ellenzéki pártjának, az Irány (Smer-SD) elnökének a vizsgálati fogságba vételét célozta egy ellene áprilisban indult eljárásban.
2022.04.26. 10:42

A héten eldől, kiadja-e a parlament a rendőrségnek Robert Ficót

A szlovák koalíció és az ellenzék nem ért egyet a volt belügyminisztert, Robert Kaliňákot és az ellenzéki Smer vezetőjét, Robert Ficót ért vádakkal kapcsolatban. Az ellenzék szerint Szlovákiában megszűnt a demokrácia, a koalíció szembehelyezkedik a jogállamisággal. A volt kormányfőt és belügyminiszterét múlt héten szerdán gyanúsította meg a rendőrség korrupciós és maffiaügyekkel foglalkozó különleges egysége. A politikusokat egyebek mellett bűnszervezet létrehozásával gyanúsítják.
2022.04.23. 17:09

Robert Fico: nem Magyarország a gond...

"Lenőcikézte" hazája köztársasági elnökét a szlovákiai ellenzéki pártvezér, akinek igen rossz véleménye van Szlovákia jelenéről.
2022.04.21. 14:29

A Smer kezdeményezi a belügyminiszter leváltását, válaszul a Ficóék elleni eljárásra

Bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának vádjával eljárást indított Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnök és belügyminisztere, Robert Kaliňák ellen. Utóbbit őrizetbe vette a rendőrség. Mivel Fico parlamenti képviselő, esetleges őrizetbe vételéhez a parlament hozzájárulása szükséges. Az exkormányfő politikai bosszúnak tartja az ellene indított eljárást. Sajtóértesülések szerint adótitok veszélyeztetésének bűncselekményével is gyanúsítják őket.
2022.04.04. 17:01

A szlovák politikusok közül Robert Fico gratulált elsőként Orbán Viktornak

A szlovák politikusok közül elsőként nem Eduard Heger miniszterelnök, hanem a korábbi háromszoros kormányfő, Robert Fico gratulált Orbán Viktor győzelméhez. A három magyar párt egyesülésével létrejött Szövetségen belül leginkább az MKP platformjába tartozó politikusok örülnek a Fidesz elsöprő sikerének, a Híd képviselői sokkal óvatosabb nyilatkozatokat tettek. Milos Zeman cseh államfő is üzent.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018