INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

robert fico

2019.01.08. 14:32

Távozni készül a politikából Robert Fico

Szlovákia tavaly lemondott miniszterelnöke megméreti magát az egyik megüresedő alkotmánybírói posztra. A Smer szerint Robert Fico eddigi tapasztalata alkalmassá teszi őt, az ellenzék ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a volt kormányfő, egy politikai elemző szerint számos alkotmányellenes törvény beterjesztőjének jelölését.  
2018.11.12. 14:37

Szlovák helyhatósági: minden párt győzelemről beszél

A szlovákiai helyhatósági választások után gyakorlatilag minden párt győztesnek kiáltotta ki magát, noha az eredményekből kitűnik, hogy a függetlenek taroltak. Robert Fico volt kormányfő szerint az ellenzék olyan, mint egy buborék, az ellenzéki oldal pedig a parlamenti választásokat tartja fontosnak.  
2018.07.03. 19:04

Fico: Soros gyerekei szervezik a tüntetéseket

Levetette az álarcát a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés azzal, hogy beszállt a választási küzdelembe - jelentette ki Robert Fico, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány - Szociáldemokrácia elnöke, korábbi kormányfő, aki a belpolitikai válság idején tömegtüntetéseket tartó szervezet vezetőit "Soros gyerekeinek" nevezte.
2018.06.07. 17:01

Ingyen ebédet ígér Fico

Ingyen ebéd az általános iskolás gyerekeknek, kétszeresére növelt karácsonyi nyugdíjpótlék, béremelés az államigazgatásban és térített kezelések a gyógyfürdőkben – újabb jóléti intézkedéseket jelentett be a legnagyobb szlovák kormányzópárt, a Smer elnöke, Robert Fico. Csehországban már egy ideje ingyenes az étkeztetés a gyerekeknek, ennek köszönhetően nagyobb számban íratták óvodába, iskolába gyerekeiket a szociálisan rászoruló szülők.
2018.05.15. 16:10

Andrej Kiska jövőre nem indul az államfői székért

Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök bejelentette, nem kíván újra államfő lenni. Döntését családi okokra hivatkozva hozta meg. Kiska elismerte, hogy néhány döntésével egyesekben negatív érzelmeket hagy maga után, de úgy fogalmazott, hogy a családdal eltöltött időt semmi sem tudja pótolni, még az elnöki tisztség sem, ezért nem indul a jövőre esedékes elnökválasztáson.
2018.04.27. 19:51

Robert Fico nem akar megszabadulni a hatalomtól

Magasabb szintű felelősségre vágyik a törvényhozásban Robert Fico szlovák exkormányfő, a kormánykoalíciós Smer elnöke – jelentette ki pártja közgyűlését követően. Fico jelenleg képviselőként foglal helyet a szlovák parlamentben. Úgy véli, Peter Pellegrini miniszterelnökkel nagy potenciállal bíró párost alkotnak.
2018.03.23. 13:44

Hiába az új szlovák kormány, több városban folytatódnak a tüntetések

A szlovák parlamentben délelőtt elkezdődött az új kormányprogram jóváhagyási folyamata, mely a kormány iránti bizalmi szavazásban csúcsosodik ki. Előtte még letették a képviselői esküt a mandátumukat újonnan érvényesítő képviselők, majd Peter Pellegrini miniszterelnök előterjesztette kormánya programját. A pozsonyi tüntetések szervezői közben jelezték, pénteken már nem szólítják utcára az embereket, de más városokban lesznek demonstrációk.
2018.03.19. 10:03

Kormányalakítás a tüntetések árnyékában

Peter Pellegrinit, Szlovákia leendő új miniszterelnökét csütörtökön bízta meg Andrej Kiska köztársasági elnök a kormányalakítással. Pellegrini azt ígérte, napokon belül feláll az új szlovák kormány, amelyről az ellenzék és az utcára vonuló tízezrek azt állítják, semmiben sem lesz új, mert a háttérből továbbra is Fico irányítja majd a szálakat.
2018.03.16. 20:38

Megkezdődtek a találgatások a jövőbeli szlovák minisztereket illetően

Andrej Kiska köztársasági elnök tegnap megbízta a kormányalakítással Peter Pellegrinit, miután elfogadta Robert Fico kormányfő lemondását. Az új szlovák kormánynak 30 napja van arra, hogy programjának bizalmat szavazzon a parlament, legalább 76 képviselőnek kell támogatnia. Egyelőre kérdéses, hogy kik töltik be a megüresedett tárcavezetői posztokat.
2018.03.15. 19:30

Robert Fico: nem megyek sehova

Peter Pellegrini lesz Szlovákia új kormányfője, miután Andrej Kiska köztársasági elnök ma elfogadta Robert Fico miniszterelnök lemondását, és megbízta az eddigi kormányalelnököt az új kormány felállításával. Az új kabinet mögött 79 parlamenti képviselő sorakozott fel. Fico nem tűnik el a politikai színtérről, a Smer elnökeként továbbra is aktív politikai szerepvállalásra készül.
2018.03.15. 16:03

Lemondott Robert Fico

Benyújtotta lemondását Robert Fico távozó szlovák miniszterelnök Andrej Kiska államfőnek, aki Peter Pellegrini eddigi miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormányalakítással.
2018.03.13. 20:00

Elkerülhetetlennek tűnik az előrehozott választás Szlovákiában

Hosszú kormányválság is megelőzheti, ám elkerülhetetlennek tűnik az előrehozott választás Szlovákiában - mondta az InfoRádiónak Szarka László történész. A februárban történt újságíró-gyilkosság nyomán kialakult belpolitikai válság miatt ugyanis a kormányzó koalíció egyik pártja, a Most-Híd tárgyalást kezdeményezett az előrehozott voksolásról, ha pedig partnerei nem egyeztetnek a szervezettel, kilép a koalícióból.
2018.03.13. 15:53

Újra őrizetben Kuciak utolsó cikkének egyik főszereplője

A szlovák rendőrség európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vett kedden 17 személyt, köztük ismételten azt az Antonino Vadalát, akit a nemrég meggyilkolt tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak többször említett utolsó cikkében - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
2018.03.12. 21:17

Bizalmatlansági indítványt terjesztettek be a Fico-kormány ellen

Beterjesztették a pozsonyi parlament ellenzéki pártjai hétfőn azt a Robert Ficóval és kormányával szembeni bizalmatlansági indítványt, amelyet még a múlt héten jelentett be a törvényhozás két ellenzéki pártja, a liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS), illetve az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) nevet viselő csoportosulás - jelentette be az SaS alelnöke, Lucia Duris Nicholsonová a párt hétfői sajtótájékoztatóján.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018