eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnököt (b) a Karmelita kolostorban 2024. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fontos vendéget fogadott Orbán Viktor a Karmelitában

A miniszterelnök Vahagn Hacsaturján örmény államfővel tárgyalt, aki hivatalos látogatáson tartózkodik a magyar fővárosban.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a magyar és az örmény nemzet között erősek és kölcsönös tiszteleten alapulnak a kapcsolatok – tájékoztatott a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyarok nagyra becsülik az örmény kulturális és keresztény hagyományokat. Itt az ideje, hogy a diplomáciai kapcsolatokat is magas szintre emeljük – fogalmazott a miniszterelnök.

Budapest, 2024. február 7.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. február 7-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Budapest, 2024. február 7. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. február 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A megbeszélésen elhangzott: a jövőben nagyot fejlődhet a gazdasági-kereskedelmi együttműködésünk is, például az energetika vagy éppen a turizmus területén – mondta Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×