eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

10 után ismét világbajnok a magyar férfi vízilabdaválogatott - a nap hírei

Az LMP írásban kért tájékoztatást a külügyminisztertől a nyíregyházi akkumulátorgyár-beruházásról. Az Európai Unió leállítja a Nigernek nyújtott támogatást

Aranyérmet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a fukuokai világbajnokságon, amelynek döntőjében 5 méteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával az együttes a tavalyi Európa-bajnoki ezüst után most vb-címet nyert. A válogatott a görögökhöz hasonlóan már a döntőbe jutással megszerezte a kvótát a jövő évi párizsi olimpiára.

3 héttel a budapesti atlétikai világbajnokság előtt megérkezett az első külföldi induló és elkészült a 300 konténerből álló televíziós közvetítőváros is - hangzott el a szervezők sajtótájékoztatóján. Sorra érkeznek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség munkatársai is, akik a vb előtt megtartják globális tanácsülésüket, majd a kongresszust is. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét augusztus 19-e és 27-e között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban.

Befejeződött az őszi árpa aratása – jelentette be az agrárminiszter. Nagy István tájékoztatása szerint csaknem 400 ezer hektárról majdnem 2 millió 194 ezer tonna került a magtárakba. A termésátlag hektáronként 5,5 tonna, ami elmarad a várakozásoktól. A tárcavezető beszélt arról is, hogy a csapadékos időjárás miatt lassultak a betakarítási munkálatok, de továbbra is fennakadás nélkül tart a nyári aratás a földeken.

Az LMP írásban kért tájékoztatást külgazdasági és külügyminisztertől a nyíregyházi akkumulátorgyár-beruházásról - közölte az ellenzéki párt szóvivője. Gál József elmondta, arra várnak választ Szijjártó Pétertől, hogy a beruházásnak mennyi a víz,- és az energiaigénye, ezt honnan biztosítják majd, kik fognak dolgozni a gyárban, valamint tudni szeretnék, mennyi közvetlen állami támogatást kap a kínai multicég. A szóvivő emlékeztetett: Szijjártó Péter és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere csütörtökön jelentette be, hogy egy kínai akkumulátorgyártó cég 580 milliárd forint értékű beruházással Szabocs-Szatmár-Bereg megyeszékhelyén építi fel első európai üzemét.

Jelentős károkat okozott a péntek délutáni vihar Budapesten és Pest vármegyében. A nagy erejű szél fákat döntött az utakra, járművekre és vezetékekre. A tűzoltóknak a 3., a 4., a 11., a 14., és a 19. kerületben is a szél által kicsavart fákat kellett eltávolítaniuk az utakról és járművekről. Pest vármegyében Erdőkertesre, Pilisborosjenőre, Nagytarcsára, és Piliscsabára kellett kivonulniuk. Ürömön egy 10 méteres faág zuhant az úttestre. Sérülésről nem érkezett jelentés.

5 év alatt több mint 4 milliárd forintos támogatást adott mintegy 163 ezer kérelmezőnek a KRESZ-tanfolyamhoz és -vizsgához a kormány. A költségtérítés 25 ezer forintig igényelhető, a tanfolyam hagyományos tantermi vagy online, elektronikus formában is elvégezhető. A támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet kérvényezni a sikeres vizsga után, a tanfolyam és a sikeres vizsga díjának befizetését igazoló dokumentummal.

Hajlandó újabb, 38 milliárd dollár költségvetési forrást nyújtani Ukrajna támogatására az amerikai kormány – ismertette a Fehér Ház nemzetbiztonsági koordinátora. John Kirby elmondta: számítások szerint a tavaly elfogadott összeg elég lesz a szeptemberben záruló pénzügyi év végéig. Kérdésre válaszolva tagadta, hogy harcoló amerikai katonai személyzet tartózkodna Ukrajna területén.

Befejeződött a 2. Oroszország-Afrika csúcstalálkozó Szentpéterváron. A résztvevők több nyilatkozatot is elfogadtak, köztük a világűrben zajló fegyverkezési verseny megakadályozásáról, az információbiztonság területén és a terrorizmus elleni küzdelemben való együttműködés kiszélesítéséről, valamint a csúcstalálkozó döntéseit végrehajtó Oroszország-Afrika Partnerségi Fórum szerepének erősítéséről. Megállapodtak abban is, hogy évente konzultál az orosz külügyminisztérium vezetője és az Afrikai Unió Bizottságának elnöke, illetve ugyancsak évente orosz-afrikai parlamenti fórumot is tartanak.

Csehország támogatja az Európai Unió bővítését, de nem egyezik bele a szervezet intézményi működésének módosításába - jelentette ki egy interjúban a cseh Európa-ügyi miniszter. Martin DVORZSÁK (Dvořák) szerint a következő bővítés előtt vita lesz arról, hogy a közösség áttérjen-e a konszenzuális döntéshozatalról a többségi döntéshozatalra.

Elítélte a nigeri katonai puccsot, és az elnök azonnali szabadon bocsátását követelte az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Eközben az Európai Unió leállítja a Nigernek nyújtott támogatást, és megszünteti vele a biztonsági együttműködést. Az Európai Unió, az Egyesült Államok és több más ország is a demokrácia helyreállítását és az elnök szabadon bocsátását követelték, a Nigerben lezajlott katonai hatalomátvétel után.

Mintegy félszáz fürdőben ma tartják a Strandok éjszakáját. Az éjszakai fürdőzést vízi mozi, éjszakai és nappali sportprogramok, tűzzsonglőrök, szaunaprogramok, kongashow, habparty, búvárbemutató egészíti ki. Több fürdő kedvezményes belépővel fogadja a fürdőzni vágyókat, egyes helyszínek akár hajnal 3-ig is nyitva lesznek.

A jövő hét elején még nyugodtabb, naposabb és szárazabb lehet az idő, majd kedd estétől egy frontrendszer érkezik, emiatt a következp napokban változékony, gyakran csapadékos időre számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×