eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Pusztított a pénteki vihar Budapesten és Pest vármegyében

Károkat okozott a péntek délutáni vihar Budapesten és Pest vármegyében - közölte a katasztrófavédelem péntek este a honlapján.

A csapadékot kísérő nagy erejű szél utakra, járművekre, vezetékekre döntött fákat, amelyek eltávolítása ad számottevő munkát a tűzoltóknak kora este óta - tájékoztattak.

Budapesten, a III. kerületi Bivalyos utca és Hunyadi utca kereszteződésében méretes fa dőlt az úttestre, akadályozva a forgalmat. A XIV. kerületi Fogarasi úton és a XIX. kerületi Kazinczy utcában is parkoló autókra zuhant fák miatt kértek a tűzoltóktól segítséget - sorolták.

Az idősek otthona kerítésére hasadt egy hatalmas faág a IV. kerületi Garay utcában. A XI. kerületi Budafoki úton két sávot is elfoglalt egy, a szél által kicsavart fa.

A Pest vármegyei Ürömön, az Ürömi úton egy tízméteres faág zuhant az úttestre. Erdőkertesen, a Liszt Ferenc utcában egy eperfa dőlt be az utcáról egy családi ház udvarába. Pilisborosjenőn azért riasztották az egységeket, mert egy fa a villanyvezetékre zuhant, Nagytarcsán pedig két körforgalom között jelentett közlekedési akadályt egy kicsavart fa. Piliscsabán, a Szent László király útján leszakadt és félig a magasfeszültségű vezetékhez ért egy faág. Daruval kezdték meg az eltávolítását.

Szórványosan ugyan, de az ország más pontjain is okozott kárt a vihar. Egerben, Debrecenben, Jászárokszálláson, Kehidakustányban, Hangonyban is fakidőlések miatt riasztották az egységeket. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán - írta a katasztrofavedelem.hu.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×