eur:
389.67
usd:
362.13
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Infostart

Életveszély Budapesten – gigantikus lyuk tátong az úttesten

A Dózsa György úton teljesen alámosta a víz az úttestet, ott, ahol a trolibuszok is járnak.

Az Infostarton már beszámoltunk arról, hogy egy kollégánk még péntek reggel egy érdekes kis lyukat látott Budapesten, a Dózsa György út és az Angyalföldi út kereszteződésében. Az apró hiba már másoknak is szemet szúrhatott, mert valaki egy piros körrel megjelölte a kisebb mélyedést, sőt egy figyelmeztető táblát is kihelyeztek a kátyúszerűség elé.

Azóta naponta követjük a lyuk életét, és úgy tűnik, egyelőre keveseket foglalkoztat a kérdés, vajon mikor esik bele egy arra járó, vétlen autó.

Az alig látható, de már jelzéssel ellátott kátyú napról napra terebélyesebb. Hétfőn például így nézett ki, immáron piros helyett fehér festékkel megjelölve:

Aztán szerdán ismét lefotóztuk a lyukat, amellyel láthatóan senki sem foglalkozott, pedig ott éktelenkedett a szélső sávban, közvetlenül a gyalogátkelő mellett:

Csütörtök reggel sem szorgoskodott a probléma megoldásán senki sem:

Legalábbis a felszínen nem, mert a mélyben a víz dolgozott, ez már jól láthatóvá vált, mert le is tudtuk fényképezni, hogy a lyuk alatt egy hatalmas üreg tátong. Vélhetően a víz kimosta, és komoly a veszélye annak, hogy beszakad az úttest, különösen azért, mert ott dübörögnek el mellette a többtonnás trolibuszok.

Mindezek után csütörtök délutánra némi változás állt be a helyszínen: a továbbra is tátongó lyukat már nem csak egy szem elé helyezett terelőelem védi, hanem már elkerítették, vagyis úgy tűnik, valakik valahol mégis aggódni kezdtek a balesetveszély miatt:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×