eur:
389.32
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Novák Katalin köztársasági elnök búcsúzik a Budapestről távozó Ferenc pápától a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. április 30-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatáson tartózkodott Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin köszönt el a pápától

Ferenc pápa hivatalos búcsúztatás után vasárnap elutazott Budapestről, gépe nem sokkal délután hat óra után szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.

A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatást tett Magyarországon.

A pápát a repülőgépnél Novák Katalin köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint magyar egyházi vezetők és mintegy száz, vatikáni és magyar zászlókkal felsorakozó önkéntes búcsúztatta.

Budapest, 2023. április 30.
Ferenc pápa repülőgépe távozik a Liszt Ferenc-repülőtérről 2023. április 30-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatáson tartózkodott Magyarországon.
MTI/Bruzák Noémi
Ferenc pápa repülőgépe távozik a Liszt Ferenc-repülőtérről 2023. április 30-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatáson tartózkodott Magyarországon. MTI/Bruzák Noémi

Korábban Novák Katalin államfő saját kezűleg készített sós stanglit adott át búcsúzóul a Szentatyának.

Ferenc pápa végül gyalogosan ment végig a vörös szőnyegen, majd lifttel szállt fel a gépre.

A hivatalos reptéri búcsúztatáson a Magyar Katolikus Egyház képviseletében jelen volt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke és Kocsis Fülöp érsek-metropolita.

A kifutópályán guruló repülőgép pilótafülkéjének ablakába - az egyházfő érkezéséhez hasonlóan - a felszállásig vatikáni és magyar zászlót helyeztek ki.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×