eur:
391.41
usd:
365.6
bux:
68032.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
White wine on summer day outdoor
Nyitókép: Getty Images/ mactrunk

Egy különleges esemény Sümegen: középpontban a natúr bor

Április 28-29-én rendezik meg a 3. Natúr Sümeg borászati rendezvénysorozatot, melyen a természetes borok bemutatásán túl szakmai programok is lesznek.

"Ha natúr borról beszélünk, akkor általában mindenki a hagyományos borok tapasztalataiból indul ki, de egy kicsit talán bölcsebb, ha önálló kategóriaként kezeljük. A natúr bor létezése tulajdonképpen egy választás lehetőségét biztosítja a borász és a fogyasztó számára is" – mondta az InfoRádióban Egly Márk sümegi borász, a program ötlet- és házigazdája.

Kiemelte: a natúr bor ökológiai szőlőművelésből indul, elkészítésekor a borászati technológiában, a pincemunkában nélkülözik a segédanyagokat.

A Natúr Sümeg borászati program a natúr bor bemutatásán túl szakmai programokat is kínál az érdeklődőknek. A rendezvény az ökológiai szőlőművelés, a természetes borkészítés, a fenntarthatóság fontossága mellett szemléletet formál, és kifejezetten a natúr borokat és a natúr bort készítő borászatokat mutatja be nemcsak Magyarországon, hanem a Kárpát-medence területeiről.

"A natúr borral kapcsolatban el kellett indítanunk egy szemléletformáló kommunikációt, egy alulról való építkezést.

Mindenkinek érdemes ide ellátogatni, mert ez egy olyan igazán újszerű dolog, ami két-három éve indult el Magyarországon is" – mondta.

Egly Márk úgy véli, a rendezvény a szakma képviselőinek, étterem-tulajdonosoknak, sommelier-knek nagyon jó lehetőség, mert egy helyen, egy időben kóstolhatnak a Kárpát-medencei és a magyar borászok kínálatából. A nem natúr bort készítő borászoknak is érdemes ellátogatni nemcsak a kóstolóra, hanem az azt megelőző konferenciára, ahol a fenntarthatóságról, a jogszabályi háttérről, a biológiai növényvédelemről, a dinamikus gazdálkodásról étteremvezető kereskedők fognak megszólalni. Szó lesz arról, hogy hol helyezkedik el a natúr bor Magyarországon.

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A kiállítás a szakma részére regisztrációhoz kötött, a magánszemélyeknek pedig belépővel látogatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×