eur:
389.64
usd:
362.09
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Ferenc pápa újságírókhoz beszél az Alitalia légitársaság gépén útban Pozsonyból Rómába 2021. szeptember 15-én, négynapos szlovákiai látogatása végén.
Nyitókép: Ferenc pápa újságírókhoz beszél az Alitalia légitársaság gépén útban Pozsonyból Rómába 2021. szeptember 15-én. MTI/AP/POOL AFP/Tiziana Fabi

Lesz-e színes bőrű pápa? Mit gondol az újraházasodott katolikusokról? - "Szólj be a pápának Budapesten"

Ferenc pápa "magyar hangjaihoz" szólnak a kérdések csütörtökön, a három válaszoló provokatív kérdésekre is készül, néhányat már előre meg is tudtak, hisz kérték a nyilvánosságot erre.

Ferenc pápa magyar rendtársai, a pesti jezsuiták a pápalátogatásra hangolva a Szentatyára is "kiterjesztik" a "Szólj be a papnak!" sorozatot.

Korábban a nyilvánosság segítségét kérte a szerzetesrend, hogy küldjön kérdéseket Ferenc pápának, köztük nem egy igazán provokatív vagy nehezen - talán egyáltalán nem - megválaszolható:

  • Mikor lesz színes bőrű pápa?
  • Mit gondol az elvált, majd újraházasodott katolikusokról?
  • Mi volna a legfontosabb kérdés, amit Jézusnak feltenne?
  • Mit a véleménye a magyar kormány és az egyházak kapcsolatáról?
  • Mit gondol arról a kijelentésről, hogy csak Magyarország és a Vatikán békepárti Európában?
  • Nem tart attól, hogy az LMBTQ-barát német katolikus egyház szakít Rómával?
  • Üdvözült-e Kálvin János?

A "Szólj be a pápának!" fantázianevű eseményt csütörtök (április 20.) este 7-kor tartják a jezsuiták Horánszky utca 20. alatti központjában - Párbeszéd Háza.

A kérdésekre Ferenc pápa három magyar rendtársa, Horváth Árpád, Koronkai Zoltán és Nevelős Gábor igyekszik válaszolni a legjobb tudása szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×