eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Night image presenting detail of an unidentified classical bicycle in urban space. Blurred background and plenty of a copy space. Good to talk about commuting, transport, livestyle, and environement.
Nyitókép: Jakub Pelka/Getty Images

BKK: több kerületben javulhatnak a kerékpáros- és gyalogosközlekedés feltételei

Egy nyáron kezdődő budapesti beruházásnak köszönhetően biztonságosabb lehet a kerékpáros- és gyalogosközlekedés a Rákos-patak mentén.

Több fővárosi szakaszon is biztonságosabbá válhat a kerékpározás, a Duna pesti oldalán vezető EuroVelo 6 kerékpárút és Pécel közigazgatási határa között.

Az Európai Unió támogatásával a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében összesen bruttó 8,22 milliárd forint jut arra, hogy kerékpárosbaráttá alakítsák a fővárosi úthálózat egyes részeit.

A tervezésre és kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás kerületenként elindult. Ezek ajánlati felhívásai a X., a XIII. és a XIV. kerületi szakaszokra idén március 8-án, a XVII. kerületi szakaszra pedig március 21-én jelentek meg, a XV. és a XX. kerületben pedig már tart a kivitelezés. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén

a kivitelezés előreláthatólag idén nyáron elkezdődhet.

A projektben ténylegesen megépülő szakaszokat a beérkező árajánlatokat követően határozza meg a BKK aszerint, hogy melyek férnek bele a rendelkezésre álló VEKOP-forráskeretbe és melyek nem. A fejlesztések célja a mindennapos, illetve a szabadidős kerékpározás magas színvonalú feltételeinek megteremtése.

A Rákos-patak menti beruházás előkészítésekor a BKK számára

fontos szempont volt, hogy az új útvonalak csatlakozzanak a hálózat jelenlegi, illetve tervezett szakaszaihoz.

A társaság célul tűzte ki, hogy a fejlesztések hatására egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett, akár a közösségi közlekedéssel társítva is. A BKK a Fővárosi Önkormányzattal szorosan együttműködve igyekszik megteremteni annak feltételét, hogy a közlekedők a számukra legmegfelelőbb közlekedési eszközt választhassák - olvasható a társaság közleményében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×