eur:
369.02
usd:
342.87
bux:
49006.82
2023. június 8. csütörtök Medárd
Night image presenting detail of an unidentified classical bicycle in urban space. Blurred background and plenty of a copy space. Good to talk about commuting, transport, livestyle, and environement.
Nyitókép: Jakub Pelka/Getty Images

BKK: több kerületben javulhatnak a kerékpáros- és gyalogosközlekedés feltételei

Egy nyáron kezdődő budapesti beruházásnak köszönhetően biztonságosabb lehet a kerékpáros- és gyalogosközlekedés a Rákos-patak mentén.

Több fővárosi szakaszon is biztonságosabbá válhat a kerékpározás, a Duna pesti oldalán vezető EuroVelo 6 kerékpárút és Pécel közigazgatási határa között.

Az Európai Unió támogatásával a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében összesen bruttó 8,22 milliárd forint jut arra, hogy kerékpárosbaráttá alakítsák a fővárosi úthálózat egyes részeit.

A tervezésre és kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás kerületenként elindult. Ezek ajánlati felhívásai a X., a XIII. és a XIV. kerületi szakaszokra idén március 8-án, a XVII. kerületi szakaszra pedig március 21-én jelentek meg, a XV. és a XX. kerületben pedig már tart a kivitelezés. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén

a kivitelezés előreláthatólag idén nyáron elkezdődhet.

A projektben ténylegesen megépülő szakaszokat a beérkező árajánlatokat követően határozza meg a BKK aszerint, hogy melyek férnek bele a rendelkezésre álló VEKOP-forráskeretbe és melyek nem. A fejlesztések célja a mindennapos, illetve a szabadidős kerékpározás magas színvonalú feltételeinek megteremtése.

A Rákos-patak menti beruházás előkészítésekor a BKK számára

fontos szempont volt, hogy az új útvonalak csatlakozzanak a hálózat jelenlegi, illetve tervezett szakaszaihoz.

A társaság célul tűzte ki, hogy a fejlesztések hatására egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett, akár a közösségi közlekedéssel társítva is. A BKK a Fővárosi Önkormányzattal szorosan együttműködve igyekszik megteremteni annak feltételét, hogy a közlekedők a számukra legmegfelelőbb közlekedési eszközt választhassák - olvasható a társaság közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×