eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Györkő Zsombor

Új kilátóból csodálhatjuk a tájat a Balatonon

A felső szintről tiszta időben a Keszthelyi-öböl, az északi part tanúhegyei, a Badacsony és a fonyódi dombok is láthatók.

A Balatonberény gyöngyszemének számító Csicsergő-félszigeten átadták a település új kilátóját, a Madárlest. A kivitelezése tavaly történt, december óta a közönség számára látogatható – írja a csodalatosbalaton.hu.

Az építmény kútalapokra helyezett vasbetonlemez alépítményen áll. Fűrészelt fenyőfából készült, 4x4 méter alapterületű, sátortetővel fedett. A kilátószintek 2,5 és 5 méter magasak, a kilátó 9,1 összesen méter magas. A kilátó egész évben ingyenesen látogatható, de az építményen egyszerre csak tíz fő tartózkodhat.

A szemközti part a balatonberényi kilátó mellett. ( Forrás: Facebook).
Kilátás a balatonberényi kilátó mellől. ( Forrás: Facebook).

Balatonberény több mint hat kilométeres partszakasza – részben a Kis-Balaton közelsége miatt – rengeteg különböző madárfaj állandó vagy ideiglenes otthona. A Csicsergő-félsziget érintetlen fásult részén – amely részben Natúra 2000 védelem alatt áll – a fejlesztés fontos célja a madárvilág, illetve a parti nádas élővilágának magasból történő bemutatása.

Az újonnan megépült kilátó a Balatonberényben. (Forrás: Facebook).
A tavaly decemberben megépült kilátó a Balatonberényben. (Forrás: Facebook).
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×