eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium évzáróján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanya alakulóterén Debrecenben 2022. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nekünk is fel kell vérteznünk magunkat

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: "korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket", mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait "ostromló erőszakos illegális migránsok".

Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet - sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: "nekünk is fel kell vérteznünk magunkat".

Közölte: "békénk megvédése érdekében" arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján.

Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be

- mondta a miniszter.

"Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata" - közölte.

"Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: "nekünk Magyarország biztonsága az első!".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×