eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Background from colored lottery balls, top view. 3D rendering
Nyitókép: natatravel/Getty Images

Eltitkolta felesége elől a közös lottónyeremény egy részét, most megfizet érte

Két év börtön fenyegeti a férfit.

A másodfokú ítélet tényállása szerint a szegedi házaspár évekkel korábban közel egymilliárd forintot nyert az ötöslottó nyereményjátékon. A nyereményből közösen ingatlanokat és gépkocsikat vásároltak, ám utóbb a kapcsolatuk megromlott és a feleség a közös vagyon megosztását kezdeményezte. Ekkor a vagyont addig kezelő férj a meglévő készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a vagyonközösség megszüntetésének eredményeként a feleség a közös vagyonból reá eső résznél mintegy 250 millió forinttal alacsonyabb összegben részesült.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint harmadfokon eljáró ügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében a másodfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt. Az ügyben másodfokon eljárt Szegedi Törvényszék az elkövetővel szemben két év börtönbüntetést, két év közügyektől eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×