eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt képviselője sorban áll az Európai Bizottság élére jelölt Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus megválasztásáról szóló szavazáson az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Elszámoltatná a kormányt az ingyenes tesztekre kapott uniós támogatással Ujhelyi István

Kikéri az Európai Bizottságtól az ingyenes Covid-tesztekre adott uniós támogatás elszámolását. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a 900 millió forintos keret felhasználása erősen korrupciógyanús. Az ellenzéki politikus egy sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyet online tartott meg, mert megfertőződött a koronavírussal.

Miközben Magyarországon nagyságrendileg 19 ezer forint egy Covid-teszt, addig az Európai Bizottság átalányára 40 euró, tehát jóval kevesebb – fogalmazott online sajtótrákoztatóján Ujhelyi István, aki szerint ez azt jelenti – miután szerinte egészen biztosan a magyar kormánynak nem kell többért beszereznie teszteket a nemzetközi piacon, mint mondjuk az Európai Bizottságnak –, hogy „ezzel megint valaki nyerészkedik”.

Hozzátette: miután a kormány semmilyen módon nem reagált a múlt heti kérdéseire, tovább kívánja folytatni az ügyet.

„Gyanús, hogy valami súlyos dologra tapintottam rá” – fogalmazott emlékeztetve, hogy 900 millió forintot kapott a magyar kormány vissza nem térítendő forrásból, hogy azt tesztekre költse. Ujhelyi István szerint a kérdés csak az, hogy kiken keresztül és hogyan, mire használták fel ezt a forrást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×