eur:
395.22
usd:
372.39
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt képviselője sorban áll az Európai Bizottság élére jelölt Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus megválasztásáról szóló szavazáson az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Elszámoltatná a kormányt az ingyenes tesztekre kapott uniós támogatással Ujhelyi István

Kikéri az Európai Bizottságtól az ingyenes Covid-tesztekre adott uniós támogatás elszámolását. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a 900 millió forintos keret felhasználása erősen korrupciógyanús. Az ellenzéki politikus egy sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyet online tartott meg, mert megfertőződött a koronavírussal.

Miközben Magyarországon nagyságrendileg 19 ezer forint egy Covid-teszt, addig az Európai Bizottság átalányára 40 euró, tehát jóval kevesebb – fogalmazott online sajtótrákoztatóján Ujhelyi István, aki szerint ez azt jelenti – miután szerinte egészen biztosan a magyar kormánynak nem kell többért beszereznie teszteket a nemzetközi piacon, mint mondjuk az Európai Bizottságnak –, hogy „ezzel megint valaki nyerészkedik”.

Hozzátette: miután a kormány semmilyen módon nem reagált a múlt heti kérdéseire, tovább kívánja folytatni az ügyet.

„Gyanús, hogy valami súlyos dologra tapintottam rá” – fogalmazott emlékeztetve, hogy 900 millió forintot kapott a magyar kormány vissza nem térítendő forrásból, hogy azt tesztekre költse. Ujhelyi István szerint a kérdés csak az, hogy kiken keresztül és hogyan, mire használták fel ezt a forrást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Gyengül a forint, kritikus szinten a jegyzés

Gyengül a forint, kritikus szinten a jegyzés

Kedden is folytatódott a forint gyengülése a vezető devizákkal szemben, az esti órákban pedig már tavaly október eleje óta nem látott mélyponton is volt a forint a dollárral szemben, miután Jerome Powell, a Fed elnöke egy konferencián kijelentette, hogy nem történt előrelépés az infláció tekintetében, ez pedig igencsak odacsapott az alapból nyomott befektetői hangulatnak. Ezt követően a forint gyengülése szerda reggel is folytatódik. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×