eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla
Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt képviselője sorban áll az Európai Bizottság élére jelölt Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus megválasztásáról szóló szavazáson az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Elszámoltatná a kormányt az ingyenes tesztekre kapott uniós támogatással Ujhelyi István

Kikéri az Európai Bizottságtól az ingyenes Covid-tesztekre adott uniós támogatás elszámolását. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a 900 millió forintos keret felhasználása erősen korrupciógyanús. Az ellenzéki politikus egy sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyet online tartott meg, mert megfertőződött a koronavírussal.

Miközben Magyarországon nagyságrendileg 19 ezer forint egy Covid-teszt, addig az Európai Bizottság átalányára 40 euró, tehát jóval kevesebb – fogalmazott online sajtótrákoztatóján Ujhelyi István, aki szerint ez azt jelenti – miután szerinte egészen biztosan a magyar kormánynak nem kell többért beszereznie teszteket a nemzetközi piacon, mint mondjuk az Európai Bizottságnak –, hogy „ezzel megint valaki nyerészkedik”.

Hozzátette: miután a kormány semmilyen módon nem reagált a múlt heti kérdéseire, tovább kívánja folytatni az ügyet.

„Gyanús, hogy valami súlyos dologra tapintottam rá” – fogalmazott emlékeztetve, hogy 900 millió forintot kapott a magyar kormány vissza nem térítendő forrásból, hogy azt tesztekre költse. Ujhelyi István szerint a kérdés csak az, hogy kiken keresztül és hogyan, mire használták fel ezt a forrást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×