eur:
394.17
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Zacher Gábor: tök mindegy, hogy az öt vakcina közül melyiket kapjuk

A toxikológus korábban kritikus volt a kínai vakcinával szemben, de most azt mondja, a betegségnél minden oltás jobb.

„Tök mindegy, hogy az öt vakcina közül melyiket kapjuk” – fogalmazott az ATV-nek Zacher Gábor, aki nemrégiben még bizalmatlan volt a keleti oltóanyagokkal kapcsoaltban.

A hatvani kórházban dolgozó orvos szerint a mérleg egyik serpenyőjében a koronavírus-fertőzés, a tüdőgyulladás, a sok szervi elégedetlenség, a lélegeztetőgép, és a halál van, a másikban pedig az a jelenleg öt vakcina, amellyel már Magyarországon is oltanak. A toxikológus szerint nem kérdés, hogy az oltás felé billen a mérleg nyelve, ahogy fogalmazott: „az oltás mindenek előtt”.

A szakember korábban kritikus volt a kínai vakcinával szemben, de most azt mondta, ahogy tanuljuk ezt a betegséget, meg kell változtatnia az embernek a véleményét, mert a betegségnél mindegyik oltás jobb.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×