eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A MOL Bubi, a közbringarendszer századik gyűjtőállomása átadásának napján az óbudai Kolosy téren 2016. november 3-án.
Nyitókép: Mohai Balázs

Itt a vissza nem térő alkalom egy utolsó bubizásra

November 29-én, vasárnap lehet utoljára tekerni a Mol Bubi bringáival, mielőtt a közbringarendszert vasárnap éjfélkor leállítják. A felújítás a tervek szerint tavaszig tart, ekkor egy modernebb, az elmúlt hat év alatt fokozatosan megváltozott felhasználói igényekhez illeszkedő közbringarendszer indul el.

30-án, hétfőn 0 órától nem lehet kerékpárt felvenni a 158 gyűjtőállomás egyikén sem - áll a BKK közleményében.

A Mol Bubi közbringarendszerben az elmúlt években nemcsak a gyűjtőállomások, de az elérhető kerékpárok száma is közel a duplájára nőtt: az 1100 almazöld bringával indult rendszer ma 2071 kerékpárt tudhat magáénak. A Mol Bubi indulása óta a biciklikkel közel 3 milliószor utaztak, összesen körülbelül 6 millió kilométert tekerve.

A BKK szerint az elmúlt hat év alatt a Mol Bubival közlekedők körülbelül 1 millió kilogramm kibocsátott széndioxidtól óvták meg Budapestet.

A tervek szerint a következő hónapokban lezárul az új rendszer elindításához szükséges közbeszerzés, és várhatóan jövő tavasszal egy sokkal korszerűbb, hatékonyabb, a mai elvárásoknak megfelelő Mol Bubi tér vissza.

  • 1200 teljesen új, a jelenleginél könnyebb kerékpár érkezik - ezt további 360 biciklivel bővíthetik. Az új bringákat defekttűrő, fújt gumikkal szerelik majd fel, ami a jelenlegi szivacstömlős kerekekkel szemben könnyebb és gyorsabb haladást biztosít.
  • Rugalmas tarifarendszer lép életbe, amelyben a BKK-bérlettel rendelkezők jelentős kedvezményekre számíthatnak.
  • új informatikai háttér épül ki
  • új applikáció érkezik
  • az üzemeltetési modell is megváltozik - ettől azt remélik, hogy jóval kedvezőbb lehet a rendszer fenntartása.

Változatlanul megmarad a jelenlegi szolgáltatási terület, a 158 gyűjtőállomás és a parkolási funkció. Az új rendszerrel a BKK képes lesz a virtuális gyűjtőállomások bevezetésére is, amelynek lehetőségét igény szerint fogja vizsgálni a társaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×