eur:
394.6
usd:
363.77
bux:
65564.57
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pexels.com

Megvan a megállapodás, így lehet kutyát sétáltatni szerdától

A kormányfő Ovádi Péterrel, az állatvédelemért felelős miniszteri biztossal egyeztetett.

Mi lesz a kutyasétáltatással, ha szerdától életbe lép az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom? - ez volt az egyik legtöbbeket érdeklő kérdés a kormányfő hétfői bejelentései után.

Ovádi Péter miniszteri biztos a mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében kedden délelőtt egyeztetett Orbán Viktorral, és megállapodtak abban, hogy a gazdik időkorlátozás nélkül sétáltathassanak este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselője megfontolásra javasolta, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni.

"Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb, továbbra is vigyázzunk egymásra!" - közölte a politikus.

A megbeszélés után Orbán Viktor a közösségi oldalán arról tájékoztatott: az este 8 és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt jelenthet a kutyasétáltatás, a kivétel részletszabályairól az önkormányzatok dönthetnek. A kutyafuttatók bezárásáról szóló részletszabályokat szintén önkormányzati hatáskörbe utalják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×