eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
Koronavírusteszthez levett minták a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, a balatonboglári egészségügyi központban 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Friss adatok: négyezer közelében a regisztrált új fertőzöttek száma Magyarországon

Csütörtökre virradóra 84, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, 70 ezer aktív fertőzött van.

3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (a szerdai adat 4219 volt), ezzel 94 916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg (hattal kevesebb, mint szerdára virradóra), így az elhunytak száma 2147 főre emelkedett, 22 823-an pedig már meggyógyultak (egy nap alatt körülbelül 1600-an). Az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő, 2253 fő a növekmény - derül ki a Koronavírus.gov.hu portál csütörtöki adataiból.

5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen. A szerdán közölt adatok 4871 kórházi ápoltról és 355 gépi lélegeztetettről szóltak.

34 603 ember van hatósági házi karanténban, és 1 147 616 mintavétel törtnt eddig Magyarországon.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

A tájékoztatás szerint egész Európában és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást.

"A járvány megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása" - olvasható.

Érvényben vannak az alábbi intézkedések:

  • rendezvényeken (sportrendezvények, mozik, színházak) csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk viselése kötelező
  • a hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek, és ahol kell, pénzbírságot szabnak ki vagy azonnal bezárják az adott helyet
  • a szórakozóhelyeket bezárják (nem lehet kikényszeríteni a szabályok betartatását)
  • éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás (éjfélig mindenkinek haza kell érni)
  • a tömegközlekedésben a reggeli és délutáni csúcsban járatsűrítés
  • ingyenes parkolás országszerte
  • orvosbéremelés.

Továbbra is kerülni kell a zsúfolt helyeket, gyakran kell kezet mosni, tünetekkel nem szabad közösségbe menni, és érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást.

Az operatív törzs jelenleg 83 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 59 osztályban és 18 iskolában digitális munkarendet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×