eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Koronavírusteszthez levett minták a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, a balatonboglári egészségügyi központban 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Friss adatok: négyezer közelében a regisztrált új fertőzöttek száma Magyarországon

Csütörtökre virradóra 84, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, 70 ezer aktív fertőzött van.

3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (a szerdai adat 4219 volt), ezzel 94 916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg (hattal kevesebb, mint szerdára virradóra), így az elhunytak száma 2147 főre emelkedett, 22 823-an pedig már meggyógyultak (egy nap alatt körülbelül 1600-an). Az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő, 2253 fő a növekmény - derül ki a Koronavírus.gov.hu portál csütörtöki adataiból.

5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen. A szerdán közölt adatok 4871 kórházi ápoltról és 355 gépi lélegeztetettről szóltak.

34 603 ember van hatósági házi karanténban, és 1 147 616 mintavétel törtnt eddig Magyarországon.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

A tájékoztatás szerint egész Európában és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást.

"A járvány megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása" - olvasható.

Érvényben vannak az alábbi intézkedések:

  • rendezvényeken (sportrendezvények, mozik, színházak) csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk viselése kötelező
  • a hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek, és ahol kell, pénzbírságot szabnak ki vagy azonnal bezárják az adott helyet
  • a szórakozóhelyeket bezárják (nem lehet kikényszeríteni a szabályok betartatását)
  • éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás (éjfélig mindenkinek haza kell érni)
  • a tömegközlekedésben a reggeli és délutáni csúcsban járatsűrítés
  • ingyenes parkolás országszerte
  • orvosbéremelés.

Továbbra is kerülni kell a zsúfolt helyeket, gyakran kell kezet mosni, tünetekkel nem szabad közösségbe menni, és érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást.

Az operatív törzs jelenleg 83 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 59 osztályban és 18 iskolában digitális munkarendet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×