INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

közvélemény-kutatás

iskolakezdés

digitális tanrend

A fővárosiak többsége támogatná a csúsztatott iskolakezdést

A fővárosiak többsége támogatná a csúsztatott iskolakezdést

Infostart

A digitális tanrend esetén a szülők ötöde nem tudna gondoskodni a gyermeke felügyeletéről – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából augusztus 24–26. között 1057 fő megkérdezésével a budapestiek körében készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta az emberek véleményét a csúsztatott iskolakezdésről, illetve az esetlegesen újra bevezetendő távoktatásról.

Tízből hét megkérdezett hallott arról a javaslatról, hogy a középiskolások számára ne 8 órakor, hanem később, 8.30 és 9 óra között kezdődjön az oktatás, így kevesebben lennének egyszerre a tömegközlekedésen, s nagyobb lenne a távolság az emberek között.

A válaszadók kétharmada összességében támogathatónak tartja, hogy a középiskolások számára később kezdődjön az oktatás. Tízből nyolc ellenzéki szavazó, illetve a kormánypárti szavazók közül tízből hat egyetért a javaslattal.

Minden második megkérdeztetett mondta azt, hogy ha digitális oktatásba kényszerülnének ősszel a gyerekek, akkor a család meg tudná oldani háztartáson belül a gyermekfelügyeletet. Minden ötödik válaszadó szintén tudna gondoskodni a gyermekekről, de vagy csak a veszélyeztetett korú nagyszülők segítségével, vagy pedig bébiszitterrel, illetve más külső segítséggel.

Minden ötödik válaszadó azonban nem tudná megoldani azt, hogy vigyázzanak a gyerekre, ha az iskolák átállnának a digitális oktatásra, minden tizedik megkérdezett szerint pedig nincs szükség gyermekfelügyeletre.

Tízből hét megkérdezett mondta azt, hogy a távoktatás nem biztosít ugyanannyi tudást, mint amennyit az iskolában lehet szerezni, éppen ezért komoly lemaradást okoz. Minden ötödik válaszadó mondta azt, hogy szinte ugyanolyan oktatást biztosít mindkét oktatási forma.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Iskolakezdés - Pulai András, Publicus Intézet
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018