eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: pixabay

Egy beteg és egy ápoló tesztje is pozitív lett a siófoki kórházban

Szerdától látogatási tilalom lépett érvénybe a siófoki kórház valamennyi osztályán, csütörtökön pedig, elővigyázatosságból a siófoki önkormányzat Gondozási Központjában is látogatási tilalmat rendeltek el.

Szerdán, a késő esti órákban derült ki, hogy a Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett - írja a Somogy megyei hírportál.

Az időskorú beteget átszállították a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház Infektológiai Osztályára, a dolgozót pedig hazaküldték. Elkezdték továbbá a kontaktkutatást.

A portál megkeresésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt válaszolta, hogy a kaposvári kórházba került beteg enyhe tüneteket mutat, a kontaktok azonosítása folyamatban van és az illetékes járványügyi hatóság a szükséges intézkedéseket megkezdte. Az eljárásrendnek megfelelően a szoros kontaktok közül eddig 54 esetben történt légúti mintavételezés – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A Siófoki Kórház- Rendelőintézet saját hatáskörben részleges felvételi zárlatot, valamint a kórház egészére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×