INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

koronavírus

siófok

kórház

Egy beteg és egy ápoló tesztje is pozitív lett a siófoki kórházban

Egy beteg és egy ápoló tesztje is pozitív lett a siófoki kórházban

Infostart

Szerdától látogatási tilalom lépett érvénybe a siófoki kórház valamennyi osztályán, csütörtökön pedig, elővigyázatosságból a siófoki önkormányzat Gondozási Központjában is látogatási tilalmat rendeltek el.

Szerdán, a késő esti órákban derült ki, hogy a Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett - írja a Somogy megyei hírportál.

Az időskorú beteget átszállították a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház Infektológiai Osztályára, a dolgozót pedig hazaküldték. Elkezdték továbbá a kontaktkutatást.

A portál megkeresésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt válaszolta, hogy a kaposvári kórházba került beteg enyhe tüneteket mutat, a kontaktok azonosítása folyamatban van és az illetékes járványügyi hatóság a szükséges intézkedéseket megkezdte. Az eljárásrendnek megfelelően a szoros kontaktok közül eddig 54 esetben történt légúti mintavételezés – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A Siófoki Kórház- Rendelőintézet saját hatáskörben részleges felvételi zárlatot, valamint a kórház egészére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018