eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Duna budafoki szakaszán kiemelt két világháborús bomba egyike a hatástalanítás után a honvédség AM-31-es tűzszerész hadihajójának fedélzetén a XXII. kerületi partszakasznál 2019. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A vasúti közlekedést is érinti a ferencvárosi bomba hatástalanítása

Szünetel a forgalom a Budapest-Kelenföld és Ferencváros, illetve a Soroksári út és Ferencváros állomás között csütörtökön 21 órától várhatóan éjfélig. A hatósági lezárás miatt több késő esti vonat rövidebb útvonalon közlekedik.

A korlátozás ideje alatt érvényes menetrendi változásokról a MÁV honlapján, a MÁV-applikációban és a Mávinform Facebook-oldalán találhatnak információt az utasok.

A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy a hatósági zárás előtti időszakra tervezzék utazásukat, amikor még a megszokott útvonalon, kevesebb átszállással érhetnek el úti céljukhoz.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet tovább utazni - áll a közleményben.

Mint arról az Infostarton is olvashattak, egy 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibombára bukkantak múlt pénteken a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen.

A robbanótest biztonságos elszállításához a helyszínen kell hatástalanítani a bombát, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet. A korlátozások több forgalmas útvonalat érintenek, ezért dolgoznak a késő esti éjszakai órákban a tűzszerészek.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×