INFORÁDIÓ 
2020. december 1. kedd
Elza

jobbik

kilépés

jakab ferenc

sneider tamás

varga-damm andrea

farkas gergely

párt

politika

parlament

Reagált a Jobbik elnöke a három kilépésre

Infostart / MTI

Soha nem az a fontos, kik mennek, hanem az a fontos, hogy kik maradnak - jelentette ki szerdai online sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetője, miután a nap folyamán hárman kiléptek a párt országgyűlési képviselőcsoportjából.

Nem a képviselő a fontos, hanem a választó, a választók pedig továbbra is számíthatnak a Jobbikra - tette hozzá.

Szerdai ülésén a frakcióelnökség úgy döntött, Varga-Damm Andreát ne zárják ki a képviselőcsoportból, hiszen "mindenki hibázhat és mindenki megérdemel egy második esélyt", és határoztak arról is, hogy Sneider Tamás a parlament alelnöke maradhat még akkor is, ha szerintük inkább a szociális ügyek területén kellene "harcolnia".

"Békejobbot kínáltam minden egyes képviselőtársamnak, ezt a békejobbot azonban három képviselőnk elutasította" - értékelt Jakab Péter, hangsúlyozva, azért hirdetett békét pártján belül, hogy ott tudjanak küzdeni, ahol erre igazán szükség van, vagyis az Orbán-rezsimmel szembeni harcban.

A nap folyamán Farkas Gergely, Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea jelentette be kilépését a képviselőcsoportból; ezzel 17 fősre szűkült a 2018-as választás után 26 taggal megalakult Jobbik-frakció.

Parlamenti alelnöki megbízatásának visszaadására Sneider Tamást múlt hétfőn, a képviselői mandátumról lemondásra Varga-Damm Andreát két nappal később szólította fel a Jobbik vezetése.

Előbbi esetben Szilágyi György Jobbik-szóvivő azt közölte, a lépés "nem személyről, hanem feladatról szól", hiszen minden posztra megpróbálják a legmegfelelőbb embert állítani.

Varga-Damm Andrea esetében az indoklás úgy szólt: témafelelősként olyan tervezet - az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvény - elfogadását javasolta a frakcióvezetésnek, amelyhez a képviselőcsoport megfelelő tájékoztatás és előkészítés esetén "sohasem adta volna a nevét".

Korábban mindkét képviselő azt közölte: nem tesz eleget a lemondásra való felszólításnak.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018