INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

jakab ferenc

2022.11.28. 15:00

Jakab Ferenc: több légúti vírus együttes támadása várható

A következő hónapokban szinte egyszerre támadhatnak itthon és Európa nagy részén a különféle légúti vírusok – hívta fel a figyelmet Jakab Ferenc virológus. A professzor viszont arra is rámutatott, hogy a Magyarországon most nem kötelező eszközökkel csökkenthetjük a megfertőződés esélyét.
2022.09.02. 06:00

Jakab Ferenc óva int a folyamatos Covid-oltástól

Nem ajánlja, hogy három-négy havonta beoltassuk magunkat a koronavírus ellen, mert nem tudjuk, hogy az immunrendszerünk miként fog erre reagálni – mondta a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumának igazgatója.
2022.04.29. 06:00

Jakab Ferenc: túl lezserül kezeljük a Covid-problémát

A gyengébb megbetegítő képességgel rendelkező omikron variánssal szerencséje volt a világnak, de fennáll a veszélye, hogy egy új, ennél súlyosabb tüneteket okozó koronavírus-mutáció jön létre a kevésbé átoltott ázsiai vagy afrikai területeken – mondta a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője. Jakab Ferencet elsőként a csökkenő intenzitású tesztelés veszélyeiről kérdeztük.
2022.04.06. 20:12

Jakab Ferenc: a negyedik oltás nagyon jó, de nem mindenkinek most

Az adatokból úgy tűnik, leszállóágba került a koronavírusjárvány; ez várható is volt, a kórokozónak ugyanis az őszi–téli időjárás kedvez – mondja Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológusa. Szerinte éppen ezért a negyedik oltás beadásával is érdemes várni.
2022.03.09. 04:30

Jakab Ferenc: Ukrajnát a háború borzalmain túl egy elhúzódó járvány is sújthatja

Ukrajnában háború zajlik, az pedig egyszerre nehezíti a járvány elleni védekezést, és vissza is hat, mivel a fertőzés terjedése mind az ukrán, mind az orosz hadsereg dolgát nehezítheti. Európának menekültek millióinak érkezésére kell felkészülnie, aminek hatását a járványra nem is lehet megjósolni. A Pénzcentrum beszélgetett Jakab Ferenc virológussal a háború hatásáról a koronavírus terjedésére.
2022.01.15. 17:21

Szakember figyelmeztet: az idei év is a koronavírus-variánsok éve lesz

Oroszi Beatrix, Jakab Ferenc és Szekanecz Zoltán volt a KOVIDők nevű Facebook oldal eseményének vendége, ismét számos lényeges dologra rámutatva. Úgy vélik például, hogy a rohamosan terjedő fertőzés számos szektorban okozhat ellátási problémákat, ezért a járvány leküzdésében jelentős szerepe van a társadalmi felelősségvállalásnak és összefogásnak.
2021.12.15. 11:30

Jakab Ferenc az omikronról: vannak biztató jelek, de…

A pécsi egyetem virológus professzora szerint egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy a legújabb variáns segíthet a járvány megállításában. Közben újabb orvos erősítette meg, hogy a végstádiumba került kórházi ápoltak 90 százaléka nem kapott védőoltást.
2021.12.03. 15:20

Jakab Ferenc: aggodalomra okot ad az omikron mutáns, pánikra nem

Nem az a kérdés, hogy hatékonyak lesznek-e az oltások az új variáns ellen, hanem az, hogy mennyire – mondta Jakab Ferenc, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a gyerekek oltásáról, a pécsi laboratóriumban folyó vakcina- és gyógyszerfejlesztésekről, és arról is, hogy miért zárható ki, hogy a Covid-19 mesterséges vírus.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018