eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Újabb válságintézkedéseket jelentett be Karácsony Gergely

A főváros bérlakásaiból felfüggesztik a kilakoltatásokat, a vállalkozásokra pedig indokolt esetben bérletidíj-elengedés várhat.

Megszűnnének a kilakoltatások a főváros kezelésében álló 1200 bérlakás esetén egy, a fővárosi lakásrendelet módosítását célzó előterjesztés szerint - mondta az InfoRádiónak Budapest főpolgármestere.

"Ha valamelyik bérlő ellehetetlenül, először megpróbálunk segíteni adósságátütemezéssel vagy szociális támogatással, és ha végképp nem sikerül megoldani a helyzetet, csak azután kerül sor kilakoltatásra, ha méltó elhelyezést sikerül biztosítani a bajba jutottnak" - ecsetelte Karácsony Gergely.

A főpolgármester szeretné, ha a kerületek is hasonló védőhálót szőnének a bérlők mögé, annál is inkább, mert az 1200 bérlemény a főváros területén lévő, közösségi tulajdonú ingatlannak alig 3 százaléka.

Karácsony Gergely további válságintézkedése, hogy Budapest a veszélyhelyzet idején állásukat elvesztőket a jövedelemcsökkenés arányában bérletidíj-elengedéssel segíti.

"Igazolni kell a jövedelem-visszaesést, és akkor van méltányosság.

Vállalkozások esetén is az elmúlt hónapokra a főváros nem számlázott ki bérleti díjat, ennek rendeleti lehetőségét pedig szeretném megteremteni, hogy indokolt esetben az így felgyűlő adósság elengedhető legyen" - tette hozzá.

Trianon századik évfordulóján, jövő csütörtökön egy percre leáll a budapesti közösségi élet 16.30-kor. Ez szerinte nem fog gondot okozni a város életében, arra kér minden munkavállalót, munkáltatót, városban lakó polgárt, hogy egy percre mindenki álljon le, csendesedjen el és gondolkodjon a közös múlton, illetve azon, hogy a magyarok hogyan tudnának közelebb kerülni egymáshoz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×