eur:
395.67
usd:
365
bux:
65609.91
2024. március 19. kedd Bánk, József
Rendőrök helyszínelnek 2020. május 24-én a IV. kerületi Temesvári utcában, ahol családi vita miatt lövöldözés történt. Egy család tagjai két autóval érkeztek a helyszínre, és szóváltásba keveredtek egy ott lakó családdal. A vita során az egyik autó utasa egy gumilövedékes fegyverrel több lövést adott le, majd a helyszínről elmenekültek. Két ember sérült meg, a mentők mindkettőjüket kórházba vitték.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Fordulat az újpesti lövöldözés ügyében

Kiderült, mi történt, amikor egy családi vita lövöldözéssé és késeléssé fajult vasárnap. Hajtóvadászat után lettek meg az elkövetők.

Május 24-én 13 óra körül egy család tagjai két autóval a IV. kerületi Temesvári utcához mentek, ahol szóváltásba keveredtek egy másik ott lakó család tagjaival. A vita hevében az egyik autóval érkező 52 éves B. Béla gumilövedékes fegyverrel meglőtte az ott lakó család egyik férfitagját, a vele együtt érkező 37 éves G. Krisztián pedig egy késsel sebesítette meg annak fiát.

A gumilövedékkel meglőtt férfi életveszélyes, míg a késsel megsebesített fia súlyos sérülést szenvedett.

A BRFK nyomozói rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és elfogásuk érdekében hajtóvadászatot indítottak.

A gumilövedékes fegyverrel lövést leadó B. Béla röviddel a bűncselekményt követően önként feladta magát az újpesti rendőrkapitányságon, míg társai ellen, a késsel súlyos sérülést okozó 37 éves G. Krisztián, illetve fia, a 22 éves G. Krisztián Márió ellen elfogatóparancsot adtak ki. Végül vasárnap este 21 óra 18 perckor ők is feladták magukat a rendőrségen.

B. Béla ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett, míg két társa ellen felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A három férfi elszámoltatása folyamatban van – közölte a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×