eur:
393.1
usd:
367.39
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: police.hu

Ilyen kocsit még nem láttak a rendőrök az autópályán

Nem volt szélvédője, rendszáma, műszaki vizsgája, forgalmi engedélye, és a benzin is kifogyott egy autóból, amelyet gazdája az M5-ös autópálya mentén hagyott - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök május 19-én bejelentést kaptak, hogy az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében egy olyan kocsit láttak közlekedni, amelynek hiányzik az összes szélvédője és a rendszáma. A járőrök a leállósávon találtak is egy meglehetősen rossz műszaki állapotban lévő személygépjárművet, de senki sem volt a közelében.

Röviddel később kiderült:

a tulajdonosa hagyta sorsára a kocsit, mert kifogyott belőle az üzemanyag.

Az egyébként Örkényben lakó sofőr gyalogosan tartott a legközelebbi benzinkútra, amikor igazoltatták a rendőrök.

A 34 éves férfi sem a személyi igazolványát, sem a vezetői engedélyét nem tudta átadni. A forgalmi engedély előkerült ugyan, ám az érvénytelen volt. Mivel a közlekedési hatóság tavaly júliusban kivonta a forgalomból, az autónak sem érvényes műszaki vizsgája, sem kötelező felelősségbiztosítása nem volt.

A férfi a járőröknek elmondta, hogy az egyik biztonsági övet kivágta, mert a kocsit azzal akarta a legközelebbi kihajtón keresztül Lajosmizse irányába elvontatni. A rendőrök felhívták a sofőr figyelmét arra, hogy a vontatásnak ez a módja nem megengedett.

Az autó vezetője ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság több szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tett.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×