eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Unilever beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. április 30-án. Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemet.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megnyílik két határátkelő Ausztria felé

Szerdán megnyitnak két határátkelőt a személyforgalom előtt Magyarország és Ausztria között

Hosszú tárgyalások után sikerült megállapodni az osztrák hatóságokkal, így szerda reggeltől megnyílik a Jánossomorja és Andau, valamint az Alsószölnök és Neumarkt közötti határátkelő a személyforgalom előtt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető közösségi oldalán azt írta, a koronavírus miatt az elmúlt hetekben minden európai ország - így Magyarország is - korlátozta a személyforgalmat határain. Ez komoly nehézségeket okozott azoknak, akiknek a határ túloldalán van a munkahelyük.

"Nagy István és V. Németh Zsolt képviselőtársaim azzal kerestek meg, hogy az ingázók életének megkönnyítése érdekében állapodjunk meg az osztrák hatóságokkal a jánossomorjai és az alsószölnöki átkelők megnyitása érdekében. Hosszú tárgyalásokat követően sikerült megállapodást elérnünk, így képviselőtársaim kérésének megfelelően ingázó honfitársaink holnap reggeltől mindkét településnél átléphetik a határt" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette, hogy a Jánossomorja és Andau közötti átkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti átkelő pedig 7 és 19 óra között lesz nyitva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×