INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

szijjártó péter

koronavírus

ausztria

határ

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Unilever beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. április 30-án. Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemet.

Megnyílik két határátkelő Ausztria felé

Infostart / MTI

Szerdán megnyitnak két határátkelőt a személyforgalom előtt Magyarország és Ausztria között

Hosszú tárgyalások után sikerült megállapodni az osztrák hatóságokkal, így szerda reggeltől megnyílik a Jánossomorja és Andau, valamint az Alsószölnök és Neumarkt közötti határátkelő a személyforgalom előtt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető közösségi oldalán azt írta, a koronavírus miatt az elmúlt hetekben minden európai ország - így Magyarország is - korlátozta a személyforgalmat határain. Ez komoly nehézségeket okozott azoknak, akiknek a határ túloldalán van a munkahelyük.

"Nagy István és V. Németh Zsolt képviselőtársaim azzal kerestek meg, hogy az ingázók életének megkönnyítése érdekében állapodjunk meg az osztrák hatóságokkal a jánossomorjai és az alsószölnöki átkelők megnyitása érdekében. Hosszú tárgyalásokat követően sikerült megállapodást elérnünk, így képviselőtársaim kérésének megfelelően ingázó honfitársaink holnap reggeltől mindkét településnél átléphetik a határt" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette, hogy a Jánossomorja és Andau közötti átkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti átkelő pedig 7 és 19 óra között lesz nyitva.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018