eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Óriási kárt okoztak a szélviharok

A biztosítók az elmúlt hétvége szélviharai után több százmillió forintnyi kárral számolnak, kifizetéseik összege az időjárás miatt idén már majdnem akkora, mint tavaly a nyári viharszezont követően - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

A Mabisz összesítése szerint csaknem másfél ezer káreseményről értesültek a biztosítók, és nem zárják ki, hogy lesznek még újabb bejelentések. Az eddigiek alapján a viharok elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyét érintették, különösen Mátészalka és Fehérgyarmat környékét, illetve Debrecent, de Budapesten és Pest megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Borsodban és Hevesben is voltak károk. A rendkívüli időjárás főképp tetőket és kéményeket rongált meg - írták.

A közlemény szerint a február közepén bekövetkezett időjárási katasztrófa után

csaknem 3 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók, és még nem kezdődött el a nyári viharok időszaka, amely tavaly májustól augusztusig 4,1 milliárd forint kárt okozott.

A biztosítók tapasztalatai szerint az online megoldások iránt az utóbbi hetekben egyre nagyobb az érdeklődés. A Mabisz ezért arra számít, hogy a biztosítási ügyintézésben is felgyorsulhatnak a fejlesztések, és teret nyerhetnek az ügyfélbarát megoldások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×