eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Gyerekek játszanak a városligeti Nagyjátszótér átadás előtti tesztjén 2019. október 6-án. Több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészben csaknem félszáz különleges játékelemmel, köztük egy Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált, háromszintes mászókával nyílik meg az őszi szünet kezdetén, október 26-án a városligeti Nagyjátszótér.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egy új ötlet szerint bejelentkezéssel lehetne parkba menni Budapesten

A koronavírus-járvány tetőzése utánra készül a fővárosi önkormányzat egy alkalmazás fejlesztésével.

Azért, hogy a zöldterületeken ne alakuljon ki tömeg, olyan okos megoldáson dolgoznak, amely lehetővé teszi a Budapesten zöldterületet keresők számára, hogy idősávot foglaljanak – írta Facebook-oldalán Kerpel-Fronius Gábor. A főpolgármester-helyettes véleménye szerint a parkok újramegnyitására csak úgy kerülhet sor, ha szemléletet váltunk. "Ne úgy fogjuk fel, hogy egy park vagy egy zöldterület vagy nyitva van vagy zárva - hanem úgy, hogy egy-egy zöldterület bizonyos számú látogató számára nyitva áll" – írta. Az új alkalmazással a tervek szerint indulás előtt, a napja tervezésekor mindenki láthatná, hogy hova érdemes és hova nem érdemes menni a többiek szándékai alapján.

Hozzátette: a jelenlegi helyzet komoly egyenlőtlenségeket szül - akinek van autója, akik megengedheti magának, viszonylag könnyen tud Budapesttől távolabb zöldbe menni, akik azonban ezt nem engedhetik meg maguknak, nagyon korlátozott lehetőségek közül válogathatnak. Olyan egyenlőtlenség ez, amely szintén éppen azokat sújtja leginkább, akiket a válság is leginkább.

A bejegyzés alapján még sok megoldandó kérdés van, többek között épp a zöldterületekre belépők számának ellenőrzése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×