eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa (b) és Juhász Ákos, az intézet főgyógyszerésze átveszi a Mol kéz- és felületfertőtlenítő folyadékból álló adományát a fővárosi intézet gyógyszerraktárában 2020. április 22-én. A Mol almásfüzitői üzemében a koronavírus-járvány elleni védekezéshez gyártanak kéz- és felületfertőtlenítőt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kéz- és felületfertőtlenítőt kapott két budapesti kórház

Közel ötezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt kapott két budapesti kórház; a Mol által legyártott folyadékokat szerda reggel szállították ki a Dél-pesti Centrumkórházba és a Szent János Kórházba. Szerdán további 20 kórházba visznek még a kéz- és felületfertőtlenítőből.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az MTI-nek elmondta, több mint 800 liter kéz- és további 800 liter felületfertőtlenítőt kapott az intézmény.

Mint mondta, a szerek 70-80 százalékos alkoholtartalmúak, így alkalmasak baktériumok, vírusok, gombák elleni fertőtlenítéshez. "Fertőtlenítő szerekből sosem elég" - fogalmazott a szakember. Úgy vélte, a Mol időben lépett, felismerve, hogy ezekre a szerekre lesz a legnagyobb szükség ebben az időszakban.

Budapest, 2020. április 22.
Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa (k) beszél, mellette Juhász Ákos, az intézet főgyógyszerésze és Béres Margit gazdasági igazgató tájékoztatót tart, miután átvették a Mol kéz- és felületfertőtlenítő folyadékból álló  adományát a fővárosi intézet gyógyszerraktárában 2020. április 22-én. A Mol almásfüzitői üzemében a koronavírus-járvány elleni védekezéshez gyártanak kéz- és felületfertőtlenítőt.
MTI/Kovács Tamás
Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa (k) beszél, mellette Juhász Ákos, az intézet főgyógyszerésze és Béres Margit gazdasági igazgató tájékoztatót tart, miután átvették a Mol kéz- és felületfertőtlenítő folyadékból álló adományát a fővárosi intézet gyógyszerraktárábanA Mol almásfüzitői üzemében a koronavírus-járvány elleni védekezéshez gyártanak kéz- és felületfertőtlenítőt. MTI/Kovács Tamás

Rákay Erzsébet, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak kórházhigiénés főorvosa elmondta, intézménye háromezer liter kéz- és felületfertőtlenítésre alkalmas folyadékot kapott a Mol-tól.

Jelezte, egy kórházban mindig szükség van fertőtlenítésre, azonban járvány idején fokozottan kell ezeket használni. A tapasztalat az, hogy mind a betegek, mind pedig a kórház ambulanciájára érkezők rendszeresen fertőtlenítik kezüket.

Több mint 21 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol kedden a Készenléti Rendőrség budapesti központjába, ahonnan továbbviszik azt az ország minden részébe. A tervek szerint a Hygi április végétől a Mol töltőállomásain is kapható lesz. Az olajtársaság közleménye szerint továbbra is zajlik Mol kéz- és felületfertőtlenítő szereinek kiszállítása az egész országban, a járvány elleni védekezés szempontjából stratégiai szervezeteknek és vállalatoknak.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×