eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (szemben, j2) a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én.
Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (szemben, j2) a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott 2020. április 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor a hazai lélegeztetőgép-gyártásról tájékozódott

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát.

A BME Polimertechnika Laborjában megtartott fórumon Józsa János rektor meghívására részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

A BME tanárai tájékoztatást adtak a miniszterelnöknek a fejlesztésről és a projekt koncepciójáról, majd Elek Jenő főorvos bemutatta és értékelte a készülék prototípusát.

Az eseményen beszámoltak a rövidesen beinduló sorozatgyártás ütemezéséről is - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök szerint a járvány csúcspontján 8 ezer intenzív ágyra és lélegeztető gépre lesz szükség.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban a múlt héten, április 10-én elmondta: normálisan 2 ezer ilyen készülék van az országban, tehát ezek számát mindenképpen növelni kell. Beszélt arról is, hogy várhatóan az egészségügyi dolgozók, orvosok és ápolók 20 százaléka fog megfertőződni. Kiemelte: az önuralommal jelentősen lassítani lehet a járvány terjedését. Április 9-én határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×