eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A vöröskereszt által osztott élelemért állnak sorban migránsok a Bosznia északnyugati részén, Bihac közelében lévő vucjaki befogadótáborban 2019. november 14-én. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja szerint humanitárius válság van az Bosznia-Hercegovinában, különösen a Bihac közelében található menekülttáborban.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

A Dunán evickéltek felfelé a menekültek, a határnál megtörtént a baj

Kilenc fuldoklót kellett kimenteni a folyóból.

A Duna 924-es folyami kilométerénél csütörtök este vízbe esett, segítségért kiabáló embereket vettek észre a határrendészek, akik két motorcsónakkal azonnal a helyszínre siettek, kilenc fuldoklót mentettek ki.

Két szerbiai embercsempész és hét migráns volt köztük, utóbbiakat Románia területéről Szerbiába akarták átjuttatni előbbiek.

Összesen egyébként 16 fős volt a bevándorlócsoport, a vízbe úgy jutottak, hogy az őket szállító csónak léket kapott, az utasok pedig pánikba estek, így felborult a csónak. A többieket keresik - írja a Blikk.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×