eur:
393.74
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán a Budapest Marriott Hotelben 2018. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szabó László váltja Liszkay Gábort a Mediaworks élén

A hazatérő washingtoni nagykövet, korábbi miniszterhelyettes lett az egyik legnagyobb hazai médiavállalat vezetője.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma április 15-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé dr. Szabó Lászlót nevezte ki.

Mint az Infostart is megírta, még április 9-én közleményben jelentette be Liszkay Gábor, a magyar sajtó egyik legrégebbi és és legbefolyásosabb vezetője, hogy április 15-i hatállyal távozik a Mediaworks Zrt. elnök-vezéigazgatói posztjáról. Akkor azt írta, a vállalt feladatot elvégezte, ezért a megbízatása lejárt.

Az új vezető, Szabó László az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott, diplomáciai pályára lépése előtt pedig közel 20 éven keresztül nemzetközi gyógyszeripari cégeknél töltött be vezető pozíciót itthon és külföldön. 2010-től a TEVA Magyarország Zrt.-t irányította vezérigazgatóként. 2014-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának és miniszterhelyettesének nevezték ki, ezt követte 2017-től nagyköveti munkája az Egyesült Államok fővárosában.

Eddigi cégvezetői pályafutása, nemzetközi tapasztalata és számos más szervezetben betöltött korábbi vezető megbízatása teszi alkalmassá a Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját arra, hogy Magyarország kiemelkedő médiacsoportját irányítsa, annak jelenleg is meglévő stabil pozícióját tovább erősítse. Munkáját természetesen a kollégák és a kuratórium támogatásával fogja végezni, hiszen "együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség" – áll a KESMA közleményében.

Az alapítvány kuratóriuma korábban megköszönte Liszkay Gábornak az elmúlt 30 évben a magyar konzervatív médiáért végzett munkáját, különösképpen kiemelve az utóbbi időszakban a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójaként kifejtett tevékenységét. "Liszkay Gábornak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a rendszerváltást követő években Magyarországon egyáltalán beszélhettünk polgári, nemzeti elkötelezettségű sajtóról: részese és vezetője azoknak, akik lerakták a jobboldali média alapjait" – írta a testület.

Szabó László 2014-ben még a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkáraként, miniszterhelyettesknt volt az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége. A beszélgetést megnézheti és meghallgathatja itt!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×