eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kutyás járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében 2017. április 28-án. Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második kerítése a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Meghosszabbították a válsághelyzetet Magyarországon

Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, külön tekintettel a Törökország felől elindult migránsáradatra, annak biztonsági és járványügyi kockázatára - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtök este.

Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

"Komoly és veszélyes a mostani migrációs helyzet Magyarországra nézve is" - emelték ki, hozzátéve: Törökország felől tömegek indultak el Európa belseje felé. A balkáni migrációs útvonalon akár több százezres migránsáradat állhat össze és a magyar határnál a 2015-ös röszkei zavargásnál is súlyosabb helyzet állhat elő - írták.

A kormány ezért folyamatosan figyelemmel követi a helyzetet és megerősíti a határvédelmet, és ehhez a válsághelyzet meghosszabbítására is szükség van. Ez az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe. "Így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlókkal szemben a határnál és akár Magyarország teljes területén" - fogalmazott közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány. Azóta folyamatosan fenntartották az intézkedést.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×